07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “FETÖ’de Bulunan Kişilerle Tanışırım”
“FETÖ’de Bulunan Kişilerle Tanışırım”

“FETÖ’de Bulunan Kişilerle Tanışırım”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM Darbeyi Araştırma Komisyonu’nun sorularına yazılı yanıt verdi…Gökçek, Bülent Arınç‘ın “Ankara’yı parsel parsel sattı” suçlamasına böyle bir şey söz konusu değil. Savcılık bu konuda hakkımda takipsizlik kararı verdi” dedi. Melih Gökçek cemaat ilişkisini ise “onları hayır faaliyeti olarak gördüm” diye açıkladı.

İşte Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış’ın haberine göre, Melih Gökçek’İn TBMM darbeyi araştırma Komisyonuna verdiği yazılı cevaplardan başlıklar;

 

“Parsel parsel’ bir satış söz konusu değildir”

“FETÖ’cülerin zaman zaman yurt ve okul yapımı için belediyemize müracaatları oldu. Diğer özel kuruluş ve vakıflara ne işlem yapıldıysa aynı işlem yapıldı. Zaten istesem de ayrı bir muamele yapmam mümkün değil. Çünkü imarla ilgili talepleri Belediye Meclisi’ne göndermek zorundayım. Gelen teklifleri göndermezsem yasalara göre suç işlemiş olurum. Bu konuda sayısız yargı kararı var. Yargı kararlarında, ‘sen karar veremezsin, sadece belediye Meclisi’ne havale edersin, Meclis karar verir’ denilmektedir. Yoksa eski Milletvekili Bülent Arınç’ın söylediği gibi ‘parsel parsel’ bir satış söz konusu değildir. Bu konuda değişik kişi ve kuruluşlar savcılığa müracaat etmiş ve hakkımda savcılık tarafından soruşturma yapılmıştır. Bu soruşturmanın sonucunda söylenenlerin asılsız olduğu ortaya çıkmış ve hakkımda takipsizlik kararı verilmiştir”

 

“Eğitime önem veren hayır kuruluşu olarak gördüm”

“FETÖ’de bulunan kişilerle önceki yıllardan beri tanışırım. Bu organizasyonu eğitime önem veren hayır kuruluşu olarak gördüm. Belediye Başkanı olduğum tarihten itibaren ayrım yapmadan her kişi ve kuruluşa okul, yurt, hastane konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Bu taleplerde sadece bir kıstasa bakardık, o da yapılacak yapının trafiğe engel olup olmaması ve otopark ihtiyacının karşılanıp karşılanmaması. Kimden talep gelirse gelsin öncelikle olarak eğitim ve sağlığa destek vermişizdir.”

“O gece bir gecekonduya gittim”

“Darbe gecesi yoldaydım değişik bakan arkadaşları telefon ile aradım, onlar da darbe olduğunu ifade ettiler. Sonrasında Dikmen’de bir gecekonduya gittim. Yaklaşık 13 saat boyunca Sayın Cumhurbaşkanımla, bakanlarla, başbakanlık müsteşarımla telefon görüşmelerim oldu.”

“100 FETÖ’cünün belediye ile ilişiği kesildi”

“Son belediye seçimleri sonrası FETÖ’cü olarak bildiğim üst görevdeki tüm yöneticileri görevden aldım. Darbe girişiminden sonra ise 400 civarında kişiyle ilgili inceleme başlattık. 100 civarında FETÖ’cü ile belediyemizin ilişkileri kesildi.”