07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Otel Odasındaki Sır Cinayet Aydınlanıyor
Otel Odasındaki Sır Cinayet Aydınlanıyor

Otel Odasındaki Sır Cinayet Aydınlanıyor

Sunucu Vatan Şaşmaz’ın, eski manken Filiz Aker tarafından İstanbul Beşiktaş’taki Conrad Otel’de otelde öldürülmesinin ve aynı silahla intihar etmesinin ardından Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan, Aker’le oteldeki son konuşmalarını anlattı. Dora’nın ifadesine göre Aker, Şaşmaz için “Karısını boşayacak benimle evlenecek” demiş.  Organizatör Nedim Delibaş da bu iddiayı güçlendirecek açıklamalar yaptı:  Sanıyorum 2015’ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan’ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, ‘Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak’

Otel Odasındaki Sır Cinayet Aydınlanıyor

Sunucu Vatan Şaşmaz’ın, eski manken Filiz Aker tarafından İstanbul Beşiktaş’taki Conrad Otel’de otelde öldürülmesinin ve aynı silahla intihar etmesinin ardından Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan, Aker’le oteldeki son konuşmalarını anlattı

Hürriyet muhabiri İsmail Bayrak’ın haberine göre Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan, Aker’le oteldeki o anları şöyle anlattı:

“Bir arkadaşımla görüşeceğim’ dedi””

“Cafedeydik. Oturuyorduk duygusal konuşmalar yapıyordu. ‘Çok mutluyum’ diyordu. ‘Hiç bu kadar mutlu olmadım ama benim mutluluğum seni üzebilir sakın üzülme’ falan filan diyordu. ‘Bir yarım saat yukarı çıkacağım bir arkadaşımla görüşeceğim’ dedi. 10 dakika geçti atadım ‘geliyor musun canım’ dedim, ‘geliyorum’ dedi. Sonra yine zaman geçti aradım telefonu kapalıydı. Otelden de aradım. Yukarı çıktım kapıyı çaldım kimse açmıyor. Teyzeme ‘ona ulaşamıyorum’ dedim. Güvenlik aldık resepsiyondan. Kapıyı açtırdık. Üst kilit kilitliydi. Kapı açılınca baktık yerde yatıyor Vatan. Kırmızı gömlekli kotlu birini gördük ‘herhalde Vatan’dır bu’ dedik. Teyzemle Vatan’ın ilişkisi çok daha öncesine dayanıyor şu anda öyle birşey yoktu. Yeni bir ilişki yoktu. Neden Vatan’la buluştu bilmiyorum. Hiçbir şeyden haberim yok.

“Teyzem yıllardır platonik aşıktı”

“Teyzem yıllardır Vatan’a aşıktı platonik olarak. İnan teyzeme üzülüyorum. Ama o kadar da çok Vatan’a üzülüyorum ki. Eşi hamile miymiş onu da bilmiyorum. Sadece bana ‘yarım saat yukarı çıkıyorum’ diye diretti. ‘Bir arkadaşım’ dedi ‘geliyorum’ dedi. Teyzem uzun zamandır burada kalıyordu. Yaklaşık bir senedir falan. Ben de Ahmet’le evlenince buradan gelin çıktım.”

“Karısını boşayacak benimle evlenecek”

“Teyzemde tutku halindeydi. Vatan’ın hiçbir suçu yok. Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. ‘Teyze saçmalama’ derdim. “Karısını boşayacak benimle evlenecek” derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Yerde bir adam yatınca Vatan’a olan aşkını bildiğimden odur dedim. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha çok üzüldüm. Neredeyse iki senedir teyzem bu otelde kaldığından silahı öyle sokmuş olabilir.”

Vatan Şaşmaz, ‘Bu kadın başımı belaya sokacak’ demiş

Vatan Şaşmaz’ı öldürdükten sonra intihar ettiği ifade edilen kişinin eski manken Filiz Aker olduğu ortaya çıkmasının ardından Organizatör Nedim Delibaş önemli açıklamalarda bulundu.

CNN TÜRK’ün haberine göre Delibaş şunları söyledi:

Delibaş, “Sanıyorum 2015’ten önce bununla bir gönül birlikteliği vardı. Evlendikten sonra Vatan’ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, ‘Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak’ dedi. Bu kadın Vatan’ı rahatsız ediyordu.” açıklamasında bulundu.

Gazete Habertürk’ten Bülent İpek’in haberine göre Şaşmaz, Emel Sayın’ın yeğeni Nergis Mizanoğlu ile evliliğe hazırlanırken askerdeyken ayrıldı. İlk evliliğini Nurşen Kocayaş ile Eylül 2011’de Londra’da yaptı. Çift, 2014’te Fethiye’de anlaşmalı boşandı. İkinci evliliğini 13 Eylül 2015’te Yasemin Adalı ile yapan sunucu, “Aile de olsak herkes birey. Eşim köklü bir ailenin kızı. İkimizin de ayrı iş ve varlıkları var. Ben teklif ettim evlilik sözleşmesi yaptık” diye açıklama yapmıştı. Acı olayın ardından Şaşmaz’ın “Çocuk planımız olmasa beraber yaşamaya devam ederdik” dediği eşi Yasemin Adalı’nın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Çift, Kanlıca sırtlarında eşinin ailesine ait tanesi 30 milyon liralık 12 villalık evlerden birinde oturuyordu. En çok ekstra iş yapan sunuculardan biri olan Şaşmaz’ın da farklı yerlerde kendine ait 4 evi vardı. Şaşmaz’ın ayrıca tutkunu olduğu spor araba koleksiyonu vardı.

“Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm”

Nikâh şahidi ve yakın arkadaşı olan ünlü müzik yapımcısı Polat Yağcı, “Nerdeyse gece gündüz beraberdik. Evlendikten sonra ailesi ve işinden başka bir şeyi kalmamıştı. Bana hiç öyle bir ilişkisinden söz etmedi” dedi. 80’li yılların ünlü manken ve oyuncusu olan Filiz Aker’in 2 yıl önce de intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı. Aker’in yakın arkadaşı eski magazin gazetecisi Nurcan Sabur, “2 yıl önce hap için intihar girişiminde bulundu. Bazı sıkıntıları vardı” dedi. Yakın çevresine Şaşmaz’a karşı 10 yıldır saplantılı aşk beslediğini söyleyen Aker’in “Ona 3-4 trilyon (milyon) harcadım, kimseye bırakmam. Eşinden boşanmazsa onu öldürürüm” dediği iddia edildi.

Vatan Şaşmaz ölüme böyle gitti… İşte oteldeki son görüntüleri

İstanbul Beşiktaş’ta bir otelde Filiz Aker tarafından öldürülen sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz’ın otele girişi, odaya giriş anı ve Filiz Aker’in görüntülerinin yer aldığı güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde cinayetin ardından Aker’in yeğeni ve otel görevlilerinin odaya geliş anı da yer alıyor.