07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Osman Gökçek’in Önünü Kestiler
Osman Gökçek’in Önünü Kestiler

Osman Gökçek’in Önünü Kestiler

24 Ağustos’ta resmi gazetede yayımlanan yeni KHK’da önemli bir ayrıntı daha ortay açıktı. KHK ile Oda ve Borsalar Kanunu’nda da değişiklik yapıldı. Değişiklikle oda ve borsa seçimlerinde oy kullanacak olanlara en az 2 yıl önce kayıt şartı getirildi. Resmi Gazete’de 24 Ağustos’ta yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan değişiklik Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) dengeleri değiştirecek nitelikte.

Osman Gökçek’in Önünü Kestiler

Odatv’nin haberine göre, Yayımlanan yeni KHK’nın 134’üncü maddesiyle Oda ve Borsalar Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Bu değişiklikle, oda ve borsa seçimlerinde oy kullanacak kişilerin, oy kullanacakları oda veya borsaya seçim tarihinden en az iki yıl önce kayıt olmuş olmaları bekleniyor.

Kanun Osman Gökçek’i vuruyor

Kanunun önceki halinde böyle bir kısıt yokken şimdi eklenmesi ise akıllara ATO’da süren Osman Gökçek, Gürsel Baran çekişmesini getiriyor. ATO’da geçen sene yapılan başkanlık seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek aday olmuş, Gökçek’e rakip olan Emine Erdoğan’ın yeğeni Gürsel Baran seçimi kazanmıştı. Seçimler devam ederken iki taraf arasındaki çekişme artarak devam etmiş bu da Erdoğanların Gökçekleri, ATO’da istemediğini düşündürmüştü. Çekişmenin sonunda seçimleri kazanan Gürsel Baran Olmuş, Gökçek ise yeniden aday olacağını açıklamıştı.