07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Okyanusta Kaybolan Kadınlar 5 Ay Sonra Bulundu
Okyanusta Kaybolan Kadınlar 5 Ay Sonra Bulundu

Okyanusta Kaybolan Kadınlar 5 Ay Sonra Bulundu

İki denizci kadın ve beraberindeki iki köpek, Pasifik Okyanusu’nda kaybolduktan 5 ay sonra bulundu. Kurtarılma anları ABD Deniz Kuvvetleri tarafından görüntülendi ve Youtube üzerinden paylaşıldı.

Okyanusta Kaybolan Kadınlar 5 Ay Sonra Bulundu

Jennifer Appel ve Tasha Fuiaba, isimli denizciler, Hawaii’den Tahiti’ye doğru 3 bin 200 kilometrelik yolculuk için geçen baharda yelken açtı. Ancak teknelerinin motoru Mayıs ayındaki bir fırtınada bozuldu. İkili yola yelkenle devam etme kararı aldı; fakat burada da işler yolunda gitmedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Tahiti’ye varmayı planladıkları süre iki ayı aşınca yardım çağrısı yapma kararı aldılar. Ancak en yakın kara parçası yardım sinyallerini alabilecek uzaklıkta değildi. Bir deniz aracının yardım sinyalini algılaması aylar sürdü.

Bir Tayvan balıkçı teknesi tarafından tespit edilen yardım çağrısı ABD Deniz Kuvvetleri’ne iletildi. İki kadın, Japonya’nın 900 kilometre güneydoğusunda beraberlerindeki köpekler ile kurtarıldı.

Kurtarma anları ABD Deniz Kuvvetleri tarafından görüntülendi ve Youtube üzerinden paylaşıldı.

Jennifer Appel isimli denizci o anları, “Hayatımız kurtuldu. Yaşadığım tam bir rahatlamaydı” diye anlattı. Bu kadar ay süresince hayatta kalabilmelerinin, yanlarına bir yıl yetecek kadar yiyecek almaları ve su arıtıcı taşımaları sayesinde olduğu açıklandı.