07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Muhtarlara Valili ve Emniyet Müdürlü “Evet” Toplantısı
Muhtarlara Valili ve Emniyet Müdürlü “Evet” Toplantısı

Muhtarlara Valili ve Emniyet Müdürlü “Evet” Toplantısı

Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde CHP’nin muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantının ardından 50 muhtar ifadeye çağrılmıştı. Aynı Nevşehir’de bu sefer Vali, Emniyet Müdürü ve muhtarların katıldığı AKP‘nin “evet” toplantısı yapıldı.

Nevşehir Gülşehir’de CHP’liler, muhtarlarla referandumun konuşulduğu kahvaltılı toplantıda bir araya gelmiş, toplantıya katılan 50 muhtar “izinsiz toplantı yapmak” iddiasıyla ifadeye çağrılmıştı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, “…toplantıya katılan muhtarlar kesinlikle şüpheli sıfatı ile değil, bilgi sahibi olarak dinlenilmiş olup, toplantıya katılan muhtarlar hakkında herhangi bir soruşturma yapılması söz konusu değil” demişti.

AKP’nin  muhtarlarla toplantısına soruşturma yok

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel’in haberine göre, Nevşehir Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği “Büyük Türkiye için Muhtarlar Buluşması” adıyla anayasanın tartışıldığı kahvaltılı toplantı düzenledi. Toplantıda; AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AKP’li ilçe ve belde başkanlarının yanı sıra ilçe ve belde belediye başkanları, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay hazır bulundu. Toplantıya 155’i köy muhtarları olmak üzere 300’ü aşkın muhtar katıldı. CHP’nin toplantısında bulunan CHP PM Üyesi Hakkı Süha Okay, savcılığın açıklamasını anımsatarak, “Toplantıda ne konuşulduğunu merak ediyorlarsa Vali Bey’e sorsunlar” dedi.