07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » MİT İrtibat Subayı da Akıncı Üssü’ndeymiş
MİT İrtibat Subayı da Akıncı Üssü’ndeymiş

MİT İrtibat Subayı da Akıncı Üssü’ndeymiş

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin iddianamenin ek klasörlerinde, çarpıcı bir bilgi yer aldı. 5 yıldır MİT’te görev yapan Hava Kuvvetleri İstihbarat irtibat subayı Kurmay Yarbay Ömür Yongacı’nın da, 15 Temmuz gecesi, cuntacıların harekat merkezi Akıncı Üssü’nde olduğu ortaya çıktı.

MİT İrtibat Subayı da Akıncı Üssü’ndeymiş

17 Temmuz sabahına kadar Akıncı’da saklanan Yarbay Yongacı, cep telefonu yanında olmasına rağmen, MİT’ten kimseyi arayıp haber vermedi. Halen tutuklu bulunan Yongacı, savcılık ifadesinde ‘’İlk defa böyle bir şey başımıza geliyor, her şey aşikardı, arayıp haber vermek aklıma gelmedi” dedi. Aydınlık’ın haberine göre; 486 sanıklı iddianamede, Yongacı da şüpheli oldu ve ifadesinde şöyle dedi:

“Cep telefonum yanımdaydı ama kime güveneceğimizi bilemedik”

“15 Temmuz akşam saat 19.00’da Ali Durmuş Albay aradı, eve geldi. ‘Akşam bir harekat planlaması var, Akıncı’ya gel’ dedi. Saat 20.00’de Akıncı’ya beraber gittik. Ben yemekhanede oturdum. Bir şeyler oluyordu ama kestiremedik. Cep telefonum yanımdaydı. Dışarı çıkmaya çalıştım ancak müsaade edilmedi. Kime güveneceğimizi, kime haber vereceğimizi bilemedik. MİT’ten birilerini arayalım diye bir düşünce de olmadı.”

“Planlı bir harekat gibi bir görüntü yoktu. Saçma sapan bir kalabalık vardı”

“Tuğgeneral Hakan Evrim ve Tümgeneral Kubilay Selçuk’un yanına, 3-4 defa Orgeneral Akın Öztürk’ün gelip gittiğini gördüm. Bir şeylerin ters gittiğini anladım. Ancak darbe ya da planlı bir harekat gibi bir görüntü yoktu. Saçma sapan bir kalabalık vardı. TV’de haberleri gördüm. Cep telefonum bendeydi. Kimseyi arayıp haber vermedim. Misafirhaneye gittik. 17 Temmuz’da polis Özel Harekat geldi, beni aldılar. Ülkenin güzide bir kurumunda çalışıyorum. 15 Temmuz akşamı telefonumun şarjı bitse, ya da mesaide olsam bana ulaşılamayacak, şimdi de burada olmayacaktım.”