07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mısır’da Terör!
Mısır’da Terör!

Mısır’da Terör!

Mısır’ın başkenti Kahire’nin kuzeyindeki Tanta kentinde art arda patlamalar meydana geldi. Tanta’da ilk patlama bir kilisede ikinci patlama ise bir karakolun dışında meydana geldi. Üçüncü patlama İskenderiye’de yine bir kilisenin önünde oldu.43 ölü, 1000 yaralı var. Saldırıları IŞİD üstlendi.

Mısır’ın başkenti Kahire’nin kuzeyindeki Tanta kentinde yer alan St. George kilisesinde meydana gelen patlamada en az 21 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Hıristiyanlar için kutsal sayılan Hz. İsa’nın Kudüs’e girişini kutladığı bayram gününde gerçekleştirilen patlamada, intihar saldırısı olasılığı üzerinde duruluyor. Mısırlı bakanlık görevlileri olay yerinde soruşturmayı sürdürüyor. Henüz patlamayı üstlenen olmadı.

Karakolda patlama 

Tanta kentinde dakikalar sonra ikinci bir patlama meydana geldi. Yerel basına göre ikinci patlama bir polis karakolu hedef alındı.Geçen Aralık ayında başkent Kahire’de katedrale yönelik bombalı saldırıda, çoğu kadın ve çocuk en az 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi de yaralanmıştı.

Geçen Aralık ayında başkent Kahire’de katedrale yönelik bombalı saldırıda, çoğu kadın ve çocuk en az 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi de yaralanmıştı.

İskenderiye’de patlama

Mısır’da ikinci patlama, İskenderiye kentinde bir kilisenin önünde patlama oldu. 2 kişinin öldüğü 15’den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.Mısır Devlet Televizyonu, İskenderiye’deki saldırının canlı bomba saldırısı olduğunu bildirdi. Saldırıları IŞİD üstlendi.