07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Millet Adalet Yürüyüşünde
Millet Adalet Yürüyüşünde

Millet Adalet Yürüyüşünde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü 17. gününde… Yürüyüşe katılanlar Şişli Belediyesi tarafından getirilen 1111 metrelik dev Türk bayrağının altında yürüdü…

“Adalet duygusunu yüceltelim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nün 17’nci gününe başlarken, Sakarya’nın Akyazı İlçesi Ormanköy Mevkii’ndeki mola yerinde açıklamada bulundu.
Adalet duygusunun yüceltilmesini, adaletli davranılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, “17’nci günümüze başlıyoruz. Yine güzel bir gün. Güneş güzel ve ‘Adalet Yürüyüşümüz’ devam ediyor. Allah’ın yarattığı kainatın içerisinde bir dengesi ve adaleti vardır. Bu adaleti ve dengeyi bozan da maalesef insanoğludur. Biz isteriz ki adalet duygusu 7’den 70’e herkes tarafından kabul edilsin. Adalet duygusunu yüceltelim, adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmaksızın, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içerisinde yaşayalım. Bunun temel yolu adalettir, adalettir, adalettir. Beni yalnız bırakmayan, adaleti özleyen, savunan tüm dostlarıma arkadaşlarıma, değişik siyasal partilerden arkadaşlarıma, hiçbir siyasi partiye üye olmayan vatandaşlarıma bu adalet yürüyüşünde destek verenlere hepsine yürekten teşekkür ediyorum. Hepiniz sağolun varolun. Yolumuza devam ediyoruz. Adalet için, adalet için.”

“Allah adaleti emreder”

Yürüyüşe İhsan Eliaçık, Mustafa Sarıgül, 17 baroya üye 300 avukat katılarak destek verdi. Kendilerini ‘Antikapitalist Müslümanlar’ olarak nitelendiren bir grup,, ‘Allah adaleti emreder’ yazılı pankart açtı. Yürüyüş sırasında 1100 metre uzunluğunda bayrak açıldı.

Toplumun her kesiminden katılım vardı

Sabah Akyazı Ormanköy mevkiinde başlanan yürüyüşte Erenler İlçesi Bekirpaşa mevkiine ulaşılarak mola verildi.  Yürüyüşe katılanlar, ‘Nükleersiz gelecek için adalet’, ‘Çevre hakkı için adalet’, ‘Adalet demokrasi için’, ‘Kadınlar adalet istiyor’, ‘Herkese adalet’, ‘Adalet mülkün temelidir’, ‘Adalet’ ve Halkevci Kadınlar grubu ise ‘Eşitliği de adaleti de kazanacağız’, ‘Adalet tekmecilerin yargılanmasıdır’, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’ gibi dövizler taşıdı. Hava sıcaklığı 32 dereceye ulaşırken, asfalt yolda yapılan yürüyüşte hissedilen sıcaklık daha da yüksek oldu. Güneşten korunmaya çalışanlar şapka takarken, bazı kişiler ise şemsiyelerini açarak yürüdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş sırasında sık sık su içti. Yürüyüşe katılanlar kan ter içinde kalırken, yine de keyifli oldukları görüldü. Yürüyen gruba Beşiktaş ve Galatasaraylı taraftar grupları da eşlik etti.

Yürüyüşe katılan Galatasaray Liseliler, tutuklu Cumhuriyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel’in fotoğrafı ve ‘Sorarlarsa bizdendir’ yazan tişörtlerle yürüdüler.