07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “MHP Kendine Bir Yön Arayışında”
“MHP Kendine Bir Yön Arayışında”

“MHP Kendine Bir Yön Arayışında”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı İlnur Çevik, Yenibirlik gazetesindeki yazısında MHP’yi hedef  aldı… Çevik, “FETÖ’nün elinden zor da olsa kurtulan MHP ise kendine bir yön arayışında” ifadelerini kullandı.

İşte AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı İlnur Çevik’in siyasi partilere yönelik değerlendirme yatığı o yazısından önemli bölümler;

“Erdoğan AKP içindeki gerçeklerle yüzleşiyor”

Başdanışman İlnur Çevik, Yenibirlik gazetesindeki bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü AKP grubundaki konuşmasına değindi. Erdoğan’ın “halk” vurgusuna dikkat çeken Çevik, “Bütün bunların gerçekleşmesi için ise teşkilatta da bir yenilenme faaliyeti olacak. Cumhurbaşkanımız iki gündür AK Parti’de ‘metal eskimesi’ sıkıntısı yaşandığını belirtiyor ve gerçeklerle yüzleşiyor…” diye yazdı.

“CHP referandum gayri meşruymuş gibi davranıyor”

İlnur Çevik yazısının son bölümünde ise tek tek muhalefet partilerine değindi. “Peki AK Parti’de bunlar olurken CHP’de ne oluyor?” diyen Çevik, “Onlar hala tek adam yönetiminin partiye getirdiği sıkıntılarla uğraşıyorlar ve anayasa değişiklikleri olmamış, referandum ise gayri meşru imiş gibi davranıyorlar…” yorumunu yaptı.

“MHP Kendine Bir Yön Arayışında”

“HDP ise PKK’nın zincirlerinden kurtulamamanın sancıları içinde kıvranıyor ve o da referandum olmamış gibi davranıyor…” diyen Çevik’in MHP’ye yönelik sarf ettiği sözler ise dikkat çekti. Çevik, MHP’ye ilişkin “FETÖ’nün elinden zor da olsa kurtulan MHP ise kendine bir yön arayışında. Parti muhafazakâr kitleleri etrafında yeniden toplayabilirse 2019 parlamento seçimlerinde varlık gösterebilir” ifadelerini kullandı.