07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Mescid-i Aksa Savaş Alanına Döndü: 3 Ölü, 190 yaralı
Mescid-i Aksa Savaş Alanına Döndü: 3 Ölü, 190 yaralı

Mescid-i Aksa Savaş Alanına Döndü: 3 Ölü, 190 yaralı

Mescid-i Aksa çevresinde kurulan kontrol noktasında göstericilerle İsrail polisi arasında öğle saatlerinde cuma namazı bitmek üzereyken çatışma çıktı.

Mescid_i Aksa Savaş Alanına Döndü: 3 Ölü, 190 yaralı

İsrail polisi Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu etrafı surlarla çevrili Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesine açılan kapıları barikatlarla kapatmıştı. Binlerce kişi İsrail’in kararını protesto için namazı Aksa yakınlarındaki kontrol noktalarının çevresinde kıldı.

17 yaşındaki Filistinli çocuk öldürüldü

Sputnik Türkiye’nin haberine göre Ras el Amud mahallesinde 17 yaşındaki bir Filistinlinin bir Yahudi yerleşimci tarafından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Bazı kaynaklar gencin nasıl öldüğünün bilinmediğini duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı Doğu Kudüs’teki A-Tur bölgesinde de bir Filistinlinin daha İsrail polisinin ateş açması sonucu öldürüldüğünü duyurdu.  Bazı kaynaklar gencin nasıl öldüğünün bilinmediğini duyurdu.Olaylarda yoplam 3 kişi öldü, 190 kişi de yaralandı.

 

NE OLMUŞTU?

İsrail güvenlik kabinesi sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’nın da içinde bulunduğu Harem-i Şerif’in kapılarına yerleştirdiği elektronik metal arama detektörlerinden vazgeçmeyeceğini duyurmuştu.
İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’da silahlı saldırıda bulunan 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif’in iki kapısını pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.