07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Meclis Çalışamaz Hale Gelirse Düşünülür”
“Meclis Çalışamaz Hale Gelirse Düşünülür”

“Meclis Çalışamaz Hale Gelirse Düşünülür”

 Tayyip Erdoğan erken seçim tartışmaları ile ilgili açıklama yaptı. CHP’nin gündeme getirdiği erken seçimle ilgili “Meclis çalışamaz hale gelirse düşünülür” dedi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar;

“Affedersiniz ayağının dişlenmesi hoş değil”

“Kürsü adabına uygun bir şekilde herkesin demokratik hakkını kürsüde kullanması gerekir. Ne yazık ki başından itibaren böyle gelişmedi. 8 madde geçmiş bulunuyor. Bundan sonraki süreçte çok daha sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde bu devam etsin. Şu anda tabii bazı milletvekili arkadaşlarımızın bir arkadaşımızın burnunun kırılması, bir diğerinin affedersiniz ayağının dişlenmesi hoş değil.”

 

 

“Meclis çalışamaz hale getirilirse erken seçim düşünülebilir”

“Parlamenter demokrasi zaten uygulanıyor. Sağa sola bunu çekmeye gerek yok. Burada da alınan neticeler ortada. Biz neredeyse 15 ay ortalamayla hükümetler gördük. Böyle süreçlerde istikrar olabilir mi? İstikrarın olmadığı süreçte netice alınabilir mi? 15 senedir dikkat ederseniz koalisyonlar dönemi yok. Tek adamcılık gibi lafları ediliyor. Türkiye’de tek adamcılıktan söz ediliyorsa, bunun uygulamasını yapan ana muhalefettir. Meclis çalışamaz hale getirilirse erken seçim düşünülebilir”