07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Marksistlerin, Afedersiniz PKK’lıların Eline Düştü”
“Marksistlerin, Afedersiniz PKK’lıların Eline Düştü”

“Marksistlerin, Afedersiniz PKK’lıların Eline Düştü”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan; Rusya, Kuveyt ve Katar’ı kapsayan üç günlük ziyaret turunun sonunda, geziye katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştükten sonra birçok anlaşmanın imzalandığı Kuveyt, Katar ziyaretlerini gerçekleştirdiği 3 günlük gezisinin ardından, beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konu başlıklarından biri de son dönemdeki Atatürkçülük çıkışıydı… “Atatürk’ü sevmek başka Atatürkçülük başka” ifadesini kullandı.

“ATATÜRK’Ü SEVMEK BAŞKA ŞEY, ATATÜRKÇÜLÜK YAPMAK BAŞKA ŞEY”

Partimizin genel merkez gençlik kolları kaynaklı bir şey değil. Gençlerimizin kendilerinin serbest hareket etmesi suretiyle attıkları adım. Benim konuşmam zaten onlarla bağlantılı bir konu değil. Bu ülkede tabular oluşturulmaması gerektiğini vurguladım. Atatürk’ü sevmek başka bir şeydir, Atatürkçülük yapmak başka bir şeydir. Bizim anlatmak istediğimiz budur. Mesela neymiş, efendim ben Atatürk ifadesini kullanmıyormuşum! Yok öyle bir şey. Kullandığım yerler vardır, kullanmadığım yerler vardır. Bu matematik bir olay değil ki. Atatürk’ün imzasına bakarsınız, bazı yerlerde ‘K. Atatürk’, bazı yerlerde ‘Gazi Mustafa Kemal’ diye imzası vardır. Ben şimdi “Gazi Mustafa Kemal” de diyorum, “Atatürk” de diyorum ama adamın derdi bağcı ile olduğu için ne deseniz kusur buluyor. Sıkıntı burada.”

 

“MARKSİSTLERİN, AFFEDERSİN PKK’LILARIN ELİNE DÜŞTÜ”

” Marksistlerin, affedersin PKK’lıların, HDP’lilerin, şunların bunların eline düştü. Onlarla birlikte yürüyen kim? Sözde Atatürkçü Kılıçdaroğlu. Beraber bunlarla yürüyor. Oradan eleştiriler yapıyor. Önce işine bak. Bu ülkeye ne kazandırıyorsun ona bak. Buralara kadar bu işi düşürmedik, düşürmeyeceğiz. Kaldı ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, biliyorsunuz, kendisini putlaştırmaya çalışanlara yönelik aleyhte çok veciz ifadeleri var. Al biraz da onları oku.”

 

‘ MHP İLE HER TÜRLÜ ADIMI ATMAYA HAZIRIZ’

“Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik, ülkemizin değerleri noktasında, milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir anamuhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları, tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddüdümüz dahi yoktur.”

“İTTİFAK BİLAHARE DÜŞÜNÜLÜR”

“Bu konuda bir çalışma yok. Bana göre bu, erken sayılabilecek bir tartışma. Ancak ülke olarak baraj meselesinde tecrübemiz, deneyimimiz fazlasıyla var. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir. Bu da yetkili kurullarımızın çalışması, gerekli değerlendirmeleri yapması gereken bir iştir. Nasıl bir adım atılabileceği bilahare düşünülebilir. Bunlar da bu ülkenin evlatlarının birbirleriyle neler yapabildiğini göstermesi açısından çok önemlidir.”