07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Manisa’daki Zehirlenme Skandalında Vahim İddia
Manisa’daki Zehirlenme Skandalında Vahim İddia

Manisa’daki Zehirlenme Skandalında Vahim İddia

Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Manisa’da yüzlerce askerin zehirlenmesi olayında yeni bir skandala dikkat çekti…Toker, yemek yapımında kuyu suyu kullanıldığını ve suda yüksek oranda koli basili tespit edildiğini öne sürdü.

Manisa’daki Zehirlenme Skandalında Vahim İddia

İşte Toker’in o yazısından ilgili bölüm;

“Bakan Işık’ın “Son günlerde bölgede depremler var, acaba yeraltı sularından buraya karışma mı var, buna bakacağız, altyapımızda sorun var mı hemen değerlendireceğiz” cümlesi ilk uyandırdığı izlenimden daha çarpıcı bir gerçeği yansıtıyor olabilir.”

“Kuyu suyu kullanılıyor. Suda yüksek oranda koli basili var”

“Zira Manisa’da zehirlenme vakalarının yaşandığı birliklerde kuyulardan çekilen suların kullanıldığı, yapılan ilk analizlerde koli basiline rastlandığı da yaptığım görüşmelerde iddia edildi. Askeri laboratuvarda yapılan bu analiz sonucunun karartıldığı da aynı iddianın bir devamı.”

“Bakanın açıklaması iddiayı güçlendiriyor”

“Bakan Işık’ın “yeraltı sularından karışma olup olmadığına bakılacağı” ifadesi, bu gerçeğin bir yansıması olabilir mi? Böylesi bir iddia yemek şirketinin; yemek yapımında kuyu suyunu mu kullandığı sorusunu da beraberinde getiriyor. Bakan Işık’ın bayram öncesinde askerlerin terhis olacağını, kışlaya beş hafta süreyle asker alınmayacağını, bütün altyapının gözden geçirileceğini belirtmesi, yemek yapımında kullanılan su kaynaklarıyla ilgili olabilir.”

“Tahlil sonuçları neden açıklanmıyor?”

“Gıda uzmanları, gıda zehirlenmelerinin kısa süre içinde saptanabildiğini söylerlerken Manisa’daki tahlil sonuçlarının hâlâ açıklanmamış olması, güven vermekten uzaktır.

Hele ki KKTC’de de ortaya çıkan gıda zehirlenmesinin Manisa’dan oraya giden askerler nedeniyle başladığı iddiası karşısında, yapılan bütün analiz sonuçlarının açıklanması gereği ortadadır.”