07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Makam Fetvacısı
Makam Fetvacısı

Makam Fetvacısı

“Faizsiz iş modeli, ortaklığa dayalı yatırım kollarının gelişmesini sağlayacak”diyen yandaş yazar ve Erdoğan’ın akıl hocası Hayrettin Karaman,  Ziraat Portföy ve Ziraat Emeklilik’in Danışma Kurulu üyesi çıktı

Tayyip Erdoğan’ın akıl hocası ve Yeni Şafak yazarı, ilahiyatçı Prof. Hayrettin Karaman’ın faizsiz bankacılık faaliyeti yürütmek üzere kurulan Ziraat Katılım iştiraki Ziraat Portföy ile Ziraat Emeklilik’in Danışma Kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Karaman, Ziraat Katılım’ın kurulması aşamasında köşesinde övücü yazı kaleme almış ve “Katılım bankacılığının yaygınlaşması, sermaye piyasaları açısından yenilikçiliğin önünü açacak. Faizsiz iş modeli, ortaklığa dayalı yatırım kollarının gelişmesini sağlayacak. Süreç içerisinde yapının genişlemesiyle, finansal aracılık mekanizmasının işlevselliği artacak ve bu durum potansiyel ekonomik büyüme düzeyi üzerinde olumlu etki meydana getirecek” diye yazmıştı.

Hayrettin Karaman, 17-25 ARalaık yolsuzluk operasyonlarından sonra da “yolsuzluk hırsızlık değildir” demişve daha sonra da Erdoğan’ı halife ilan etmişti. 15 Temmuz darbve girişiminin ardındanda tövbe eden FETÖ’cülerin affedilebileceğini söylemişti.