07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Madem Adalet Yürüyüşüne Katıldın, O Zaman Teröristsin”
“Madem Adalet Yürüyüşüne Katıldın, O Zaman Teröristsin”

“Madem Adalet Yürüyüşüne Katıldın, O Zaman Teröristsin”

15 Temmuz sonrası tutuklanan oğlu Hava Harp Okulu öğrencisi Selahattin Kılıç için CHP’nin Adalet Yürüyüşü’ne de katılan Veysel Kılıç, çakıl satın almak istediği Rize’nin Çayeli İlçesi Büyükköy Belde Belediyesi’nde AKP’li Belediye Başkanı Hamza Saruhan tarafından, “Sen Adalet Yürüyüşü’ne katıldın. Senin oğlun terörist! Sen de vatan hainisin! Ben vatan hainlerine çakıl vermem” diyerek kovulduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

“Madem Adalet Yürüyüşüne Katıldın, O Zaman Teröristsin”

Cumhuriyet gazetesinden Ömer Şan’ın haberine göre,  Çelik, “Benim oğlum daha yargılanıyor. İnanıyorum ki beraat edecek. Ayrıca ne zamandan beridir çocukların yaptıklarından dolayı babalar sorgulanıyor?” diye konuştu. Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan ise “Ben öyle bir şey kesinlikle demedim. Daha önce de birkaç kez işini yapmıştık.

Bu nedenle de, ‘Belediye ve başkan FETÖ’cülerin işini yapıyor’ diye BİMER’e şikâyet edildik. Böyle şikâyetler olduğunu ifade etmeye çalıştım. Ancak o da bana, beni şikâyet edeceğini söyledi” dedi. Saruhan’dan önceki belediye başkanı Mustafa Külünkoğlu, 21 Eylül’de FETÖ’den tutuklanmıştı.

Veysel Kılıç’ın oğlu Hava Harp Okulu öğrencisi Selahattin Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gözaltına alınarak tutuklandı. Doktor olan kızı Zeynek Sarı da KHK ile ihraç edildi. Veysel Kılıç, kızı Zeynep Sarı ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen temmuz ayında yaptığı Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.