07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Londra’da Terör Kabusu!
Londra’da Terör Kabusu!

Londra’da Terör Kabusu!

İngiltere başkenti Londra’da iki ayrı saldırı düzenlendi. İngiltere’deki Londra Köprüsü’nde bir minibüs, yayaların üzerine sürdü. ‘Borough Market’ bölgesinde ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüs kalabalığın arasında daldı ve ardından araçtan inen kişiler bıçakla çevredekilere saldırdı: 6 ölü, çok sayıda yaralı var.

Londra’da Terör Kabusu!

İngiltere Başbakanı May, “Olayı terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz” dedi. Olaylarda en az altı kişi hayatını kaybetti. Polis üç saldırganı vurarak öldürdü. Teröristlerin saldırı sırasında “Allah için” diye bağırdıkları öğrenildi.

Minibüsü yayaların üzerine sürdü

İngiltere’nin başkenti Londra’nın merkezindeki Londra Köprüsü’nde bir minibüs şöförü aracını köprüdeki yayaların üzerine sürdü. Londra polisinden yapılan açıklamada, polis ekiplerinin ve acil servis görevlilerinin Londra Köprüsü’nde gerçekleşen olayla ilgilendiği kaydedildi.

Polis, olayın detaylarına ilişkin bilgi vermezken, sosyal medya platformlarından yapılan paylaşımlarda ise saatte ortalama 80 kilometre hızla ilerleyen beyaz bir minibüs şöförünün aracını kaldırımda yürüyen yayaların üzerine sürdüğünü aktardı.

“Lütfen bölgeye gitmeyiniz”

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, “Londra Köprüsü’nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz” uyarısı yapıldı.
Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise “polisin ilgilendiği büyük bir olay” sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı.

Minibüsten inenler halka bıçakla saldırdı

Londra polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü’nün 500 metre uzaklığında bulunan ‘Borough Market’ bölgesinde de bir olay daha yaşandığını açıkladı.

İkinci olayın detayları hakkında bilgi verilmezken, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi. İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok kurbanın bulunduğu kaydedildi.

Londra’da bıçaklı saldırının yaşandığı restorandaki panik kameralara böyle yansıdı:


Çevredeki bar ve restoranlarda bulunanlar, elleri başlarında, polis eşliğinde bölgeden uzaklaştırıldı

Londra polisi: Üçüncü olay bağlantılı değil

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurmuştu. Fakat daha sonra yapılan açıklamada üçüncü olayın ilk iki saldıyla bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

Olaylarda en az 6 kişi hayatını kaybetti

İngiliz polisi yaptığı açıklamada olaylarla en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca polisin nehirde arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

“Kaç, saklan, bildir”

Londra polisinin sosyal medya hesabından yayınladığı ‘Kaç, Saklan, Bildir’ başlıklı uyarı mesajında, olay yerinde bulunan kişilerden önce kendi güvenliklerini sağlamaları, ardından konuyu yetkililere bildirmesi talep edildi. Olay nedeniyle Londra Köprüsü trafiğe kapatılırken, metro hatları da durduruldu.

İngiltere Başbakanı May: Terör saldırsı olarak değerlendiriyoruz

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, “Olay terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz” dedi. May, yarın sabah acil güvenlik toplantısı yapacak.

ABD Başkanı Trump’ın da danışmanlarından olaya dair bilgi aldığı öğrenildi. Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada “İngiltere’nin yanındayız” mesajı verdi.