07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Lice’de Silahlı Çatışma: 3 Şehit
Lice’de Silahlı Çatışma: 3 Şehit

Lice’de Silahlı Çatışma: 3 Şehit

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sırasında Diyarbakır, Lice’de güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 1’i korucu 7  güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralı askerlerden 3’ü şehit oldu.

Lice’de Silahlı Çatışma: 3 Şehit

Diyarbakır’ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada, 18 komando taburu, bin 200 özel harekat polisi ve bin 457 güvenlik korucusu olmak üzere toplam 10 bin 73 güvenlik personelinin katılımıyla 28 Mayıs’ta başlatılan Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu sürüyor.
Operasyonda, bugün öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 6 asker ile bir güvenlik korucusu yaralanmıştı.

3 terörist öldürüldü, 3 şehit var

Helikopterlerle operasyon bölgesinden alınarak, 7’nci Kolordu Komutanlığı içerisinde bulunan Jandarma Hava Grup Komutanlığına getirilerek, burada bekleyen ambulanslarla Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan 3’ü yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Operasyonda, 2 teröristin de öldürüldüğü öğrenildi. Bölgede operasyon sürüyor.