07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kuzu’nun Paylaşımları Erdoğan’ı Yalanlıyor
Kuzu’nun Paylaşımları Erdoğan’ı Yalanlıyor

Kuzu’nun Paylaşımları Erdoğan’ı Yalanlıyor

Tayyip Erdoğan miting meydanlarında ısrarla, Yeni Anayasa‘da Cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi yok, Kılıçdaroğlu yalan söylüyor diyor. Son olarak da “ispatlasınlar, Cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim” dedi… Tayyip Erdoğan’ın yok dediği fesih yetkisi konusunda AKP milletvekili ve aynı zamanda Erdoğan’ın danışmanı Burhan Kuzu’nun açılaması ortaya çıktı. Kuzu o açıklamasında “cumhurbaşkanının fesih yetkisi var” diyor.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, 27 Aralık 2016’da Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Burhan Kuzu’nun “Her yönüyle başkanlık sistemi” adlı kitabından bir bölüm paylaştı. Bu bölüme Kuzu, bazı ülkelerde ‘başkan’a verilen parlamentoyu feshetme yetkisini eleştiriyor, böyle sistemlerin ‘başkanlık’ değil, ancak ‘başkancıl sistemler’ olarak tanımlanabileceğini söylüyordu.

erdogan-a-yanit-burhan-abisi-nden-fesih-yetkisi-var-265090-1-1

Erdoğdu’nun bu mesajına kendi Twitter hesabından yanıt veren Burhan Kuzu ise, “O eleştiri tek taraflı fesih için yazılmıştır” diyerek yazdıklarını savundu. Kuzu, cevabının devamında ise referanduma sunulan anayasa değişikliği teklifinde verilen yetkinin “fesih yetkisi” olduğunu şu ifadelerle ortaya koydu: “Bizim getirdiğimiz sistemde hem Başkanın fesih yetkisi hem de Meclis’in Başkanı seçime götürme yetkisi var. Yani bir denge var.”

erdogan-a-yanit-burhan-abisi-nden-fesih-yetkisi-var-265092-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada anayasa değişikliği teklifi içinde fesih yetkisi olmadığı iddiasını sürdürmüş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “İspat et, istifa edeceğim” diye seslenmişti.