07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kuş Uçtu…Darısı Geride Kalan 80 Milyonun Başına”
“Kuş Uçtu…Darısı Geride Kalan 80 Milyonun Başına”

“Kuş Uçtu…Darısı Geride Kalan 80 Milyonun Başına”

Yazar Sevan Nişanyan’nın Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan firar ederek yurt dışına çıktığı iddia edildi. Nişanyan firarını, sosyal medya hesaplarından, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” paylaşımı ile duyurdu. Sevan Nişanyan, Şirince’de SİT alanındaki araziye iki kez mühürlenmesine karşın inşaat yaptığı gerekçesiyle 9 ayrı suçtan 11 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

“Kuş Uçtu…Darısı Geride Kalan 80 Milyonun Başına”

 

Nişanyan firarını, sosyal medya hesaplarından, “Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına” paylaşımı ile duyurdu.

hurriyet.com.tr’ninhaberine göre Nişanyan’ın bu sabah 09.45’te cezaevine teslim olması gerekiyordu. Ancak Nişanyan’ın akşam saatlerine kadar teslim olmadığı öğrenildi. Habertürk’ün haberine göre ise Nişanyan, firar ettigini, fakat ne zaman ve nasıl firar ettiğiyle ilgili bilgi vermeyeceğini söyledi.

11.5 yıl kesinleşmiş cezası vardı ve 3 yıldır cezaevindeydi

Nişanyan, Şirince’de SİT alanındaki arazide iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Nişanyan aleyhinde kesinleşen cezalar, mühür bozma ve 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçlarından dokuz ayrı dosyadan oluşuyordu. Nişanyan hakkında SİT alanındaki araziye izinsiz ev yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve yargılamanın sonunda 11,5 yıl kesinleşmiş ceza verilmişti. Nişanyan 3 yıldır cezaevindeydi.