07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kurtulmak İstiyorlarsa Bizi Öldürsünler”

“Kurtulmak İstiyorlarsa Bizi Öldürsünler”

Gazeteci Mustafa Hoş TELE 1 Tv’de Enver Aysever’in “Ayrıntılar” programına konuk oldu. Konu gazeteci Oğuz Güven’in tutuklanması ve sonrasında yaşanlardı. Mustafa Hoş yapılan hukuksuzluğa; “Bizi hapse atarak, mahkemeye vererek korkutamazsınız, gazetecilik yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kurtulmak istiyorsanız bizi öldürün” diye tepki gösterdi.

İşte Gazeteci Mustafa Hoş’un çok konuşulacak o açıklamalarından başlıklar;

“Artık delil uydurmaya bile gerek görmüyorlar”

“Önce suçlu yarat, sonra delil uydur dönemini bile aştık. 12 Eylül döneminin cuntacıları bile yaptıkları vahşeti hukuksal bir zemine oturtmaya çalışıyordu. Bunlar artık ona bile gerek görmüyor.”

“Yandaşı görmeyen savcı haber yazmayı öğretiyor”

“55 saniye sonra fark edilip kaldırılan tweet için Oğuz’u tutukladılar. Bir gün sonra çıkan Türkiye gazetesinin sürmanşetinde ‘kağıt gizi ezdi’ yazıyordu. Buna seslerini çıkarmıyorlar. Savcı mahkemede 35 yıllık gazeteciye haberin nasıl yazılacağını anlatıyor.”

“Yaranma duygusuyla yapılan operasyonlar”

“Savcısı da, polisi de, hakimi de AKP’ye yaranma duygusu ile bu operasyonlaru yapıp karar veriyorlar. Buradaki kararlarıyla başka bir yerde kendilerine manevra alanı yaratıyorlar.”

“Kurtulmak istiyorlarsa bizi öldürsünler”

Biz gazetecilik yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. Tutuklayarak, mahkemeye vererek bizden kurtulamazsınız. Gazeteciden, gazetecilikten bu kadar korkuyorsanız, bizden kurtulmak istiyorsanız bizi öldürün. Köşe başında birine öldürtün.”

“Koltuklar bile değişmedi.10 yıl önce yaptıklarına bakın”

10 yıl önce Fetullahçılarla birlikte hareket ediyorlardı. Şimdi en fazla hakareti bunlar ediyor. insanda biraz utanma olur. Ar olur. Şimdi bunu yapanlar, Erdoğan belediye başkanıyken, onu kötülüyorlardı. “Bu adam irticacı” diyorlardı.

“Sonderkommando bunlar”

“Nazi Almanyası imha kampında Yahudilerden oluşan sonderkommando’lar vardı. Kendi arkadaşlarını 1 ay daha fazla yaşamak için ölüme götüren…Sonları da aynı onlar gibi olmuştu. Şimdi çok iyi anlaşılamayabilir ama sokağa çıkamayacak bunlar.”

“Denizli savcısı değerli bir adamdı”

“O kazada ölen savcıyı araştırdım. Çok değerli bir adamdı. Kararlı bir şekilde üzerine gidiyordu bu işin. Zaten cemaatçilerin paylaşımından da o savcının nasıl biri olduğu anlaşılıyor. Bu kadar büyük operasyonlara imza atan savcı nasıl zırhlı bir araba vermezsiniz. Eskortu nasıl olmaz? Bunun hesabını vermeye kortukları için “biçti” lafına takılıyorlar. Hepsinin zırhlı araçları var.”

“Nedim’İn yazdığı bir gazeteci paylaşımı değil”

“Nedim Şener’in attığı twit bir gazeteci paylaşımı değil. Ama Nedim’e ihbarcı demek yanlış. Öyle olsaydı Nedim’İn ihbarı ya da o tweeti soruşturma dosyasında olurdu Yok… Ancak “Nedim’i yedirmeyiz diyenler, iktidara yaranma çakallığı yapıyor. Öbür taraftan Nedim’e saldıranlar da intikam peşinde. Bu kayıkçı kavgasının zamanı değil. Odak kayıyor. Konu Oğuz Güven’in tutukluluğu.”

İşte Programdan önemli bölümler;