07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » O Konsolosluk Görevlisi Narkotik Operasyonunda
O Konsolosluk Görevlisi Narkotik Operasyonunda

O Konsolosluk Görevlisi Narkotik Operasyonunda

Gözaltına alınması ABD ile vize krizine neden konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un 1996 yılında İstanbul polisi ile katıldığı uyuşturucu operasyonundaki görüntüsü ortaya çıktı.

O Konsolosluk Görevlisi Narkotik Operasyonunda

ABD ile vize krizine, ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un FETÖ üyeleri ile irtibatı ve yurtdışına çıkışları konusunda yardımcı olduğu iddiasıyla tutuklanması neden oldu. ABD Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz Metin Topuz’un DEA’nın İstanbul Emniyeti narkotik irtibat görevlisi olduğu ortaya çıkmıştı. Polis muhabiri Önder Şuşoğlu ABD ile Türkiye arasında vize krizine neden olan Metin Topuz’un 1996yılında İstanbul’da katıldığı ve 750 kg uyuşturucunun ele geçirildiği Hurşit Han operasyonunda çekilen fotoğrafını paylaştı.

 

ABD Konsolosluğu’nda çalışan ve FETÖ iddiasıyla tutuklanan Metin Topuz’un İstanbul EMniyet Müdürülüğü Narkotik Şube’de odası olduğu ortaya çıkmıştı. Yıllarca AMrekikan Uyuşturucu ile Mücadele Birimi DEA’nın irtibat elemanı olarak da görev yapan Metin Topuz’un 1996 yılında Narkotik polisi ile Pakistan’dan Türkiye’ye getirilen 750 kg uyuşturucu’nun yakalandığı Hurşit Han Operasyonunda da görev yaptığı ortaya çıktı.

En solda güneş gözlüklü ve koyu renk ceketli olan Metin Topuz

O dönem Hürriyet gazetesinde çalışan polis muhabiri Emrullah Erdinç’in çektiği fotoğrafta Metin Topuz DEA yeleği ile ele geçirilen uyuşturucuların başında duruyor. Yanında da dönemin narkatik ve İnterpol şube müdürüleri, gazeteciler ve görevli polisler var. 1996 yılında çekilen fotoğrafı yine o dönem polis muhabirliği yapan Önder Şuşoğlu paylaştı.

Hurşit Han Operasyonu neydi?

Pakistan’dan Türkiye’ye 750 kilogram bazmorfin getirdikleri iddiasıyla uyuşturucu kaçakçısı Hurşit Han’ın da aralarında bulunduğu 15 kişi uyuşturucu ile birlikte yakalandı.Sanıkların 9’u 6 yıl 8 ay ile 30 yıl 8 ay arasında çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırıldı.

Uyuşturucu yüklü kamyon Horasan’da yakalanmıştı

Sanıklardan Hurşit Han ve Şükrü Han’ın, 1995 yılının Temmuz ayında Pakistan uyruklu Hacı İbrahim ile Türkiye’ye İran üzerinden bazmorfin getirmek için anlaşmışı, taşıma işini de TIR şirketi bulunan Şevket, Şükrü ve İdris Çağırtekin’in kilogramı 700 mark karşılığında üstlenmişti. Sakarya’daki çiftlik evine getirilmesi planlanan TIR, Horasan’da yakalanmıştı.