07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kılıçdaroğlu’nun Avukatına FETÖ Gözaltısı
Kılıçdaroğlu’nun Avukatına FETÖ Gözaltısı

Kılıçdaroğlu’nun Avukatına FETÖ Gözaltısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukat yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik hakkında gözaltı kararı verildi. Avukat Çelik, Ankara’da gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu’nun Avukatına FETÖ Gözaltısı

Çelik, Samanyolu TV ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk platformundan çıkarılması üzerine, Fethullah Gülen’in talimatının ardından aboneliğini iptal ettirmekle suçlanıyor.

“FETÖ’nün büyütülmesine özellikle göz yumuldu” demişti

Geçtiğimiz Haziran ayında Şirin Payzın’ın sunduğu Ne Oluyor? programına konuk olan Hukukçu Celal Çelik, FETÖ’nün bu kadar güçlenmesine özellikle göz yumulduğunu iddia etmişti. Çelik, “Bu suç örgütü ne zaman kuruldu? Kimler bu suç işlemelere araç oldu, katkı verdi? Kimler FETÖ’yü büyüttü? Kimler ÖSYM’den soru çalınmasına göz yumdu?” demişti.

HDYK’de FETÖ yapılanmasına tepki gösterip istifa etmişti

Celal Çelik, 2010 referandumunun ardından HSYK’deki FETÖ yapılanmasına tepki göstererek Yargıtay hakimliğinden istida etmişti.

Celal Çelik’in gözaltına alınmasına CHP’den ilk tepki: Bu bir kumpastır

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara’da gözaltına alındığı öğrenildi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan gözaltına ilişkin konuştu ve “Bu ciddi bir kumpastır” dedi.

“Bu haber doğruysa, şimdi evine gidiyorum arama yapılıyormuş, bu ciddi bir kumpastır. FETÖ’nün en güçlü döneminde Celal Çelik yargıtay hakimliğini FETÖ’yle mücadele ederek istifa etmiştir. Dün Türkan Saylan’a yapılan neyse bugün Çelik’e yapılan da odur. FETÖ’nün uyguladığı aynı yöntemler aynı uygulanmaktadır. İftira yalan uydurma bunların yöntemleri. Demek ki dünkü kumpas davalarında FETÖ’yle birlikte hareket edenler aynı kumpasları yapmaktadır.”

Kılıçdaroğlu’ndan avukatının gözaltına alınmasına ilk tepki: Akıl tutulması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik’in FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösterdi.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gözaltın kararına “FETÖ ile mücadele adı altında FETÖ’ye destek veriliyor. Bugün yaşananlar demokrasi adına yüzkarasıdır. Çelik hakkındaki gözaltı kararı bir akıl tutulmasıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

CELAL ÇELİK KİMDİR?

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1999 yılında Hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla;

2001 – 2005 Isparta Merkez Hâkimi

2005 – 2007 Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı

2007 – 2008 Çankırı/Çerkeş Hâkimi

2008 – 2011 Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı.

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Referandum sonrasında oluşturulan HSYK eliyle siyasallaştırılan Yargıyı ve Siyasal İktidarı protesto etmek amacıyla 26.09.2011 tarihinde basın açıklaması ile Hâkimlikten istifa etmiştir.

Hâkimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliğinin ve Sayın Genel Başkanın Avukatlığını üstlenmiştir.