07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kılıçdaroğlu: Meclis’te Olacağız
Kılıçdaroğlu: Meclis’te Olacağız

Kılıçdaroğlu: Meclis’te Olacağız

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin ardından yeni siyaset stratejisini belirlemek için milletvekilleri ile yaptığı toplantıda, izlenecek siyaset yöntemlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Meclis’te olacağız, hakaret içermeyen, en ılımlı aynı zamanda en sert mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu: Levent Gök Bilgim Dahilinde Konuştu

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre toplantıda, “sine-i millet” konusunda sert tartışmalar yaşandı. Toplantının başında Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Erdal Aksünger, referandum günü yaşananlar ve izlenecek hukuki yol ile ilgili sunum yaptı. 7 saate yakın süren, 48 milletvekilinin konuştuğu toplantıda, tartışmaların ardından kapanış konuşması yapan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“2002’den bu yana bize, ne olsa ‘sine-i millete ne zaman döneceksiniz’ diye sorarlar. Referandum sonrası da aynı çağrılar gelmeye başladı. Sine-i millet sözü soruda vardı, cevabın içinde bu ifade yoktu. Bunu havuz medyasının köpürtmeye çalışacağı belliydi. Selin Hanım yabancı bir heyetle toplantıya girdiği için, telefonunu yönlendirmiş olduğundan, konu parlamento ile ilgili bir şey olduğu için Levent Gök soruları yanıtladı. Meclis’teki açıklaması bilgim dahilinde yapıldı. Her iki açıklamada da bir sorun yok. 16 Nisan Pazar akşamından bu yana parti adına kim konuşmuşsa, bilgim dahilinde konuştu. Bir sorun görmüyorum.

“Meclis’te Olacağız”

-Hukukçularımız çalışıyor. Danıştay’a başvurulduğu gibi her yolu deneyeceğiz, her yere başvuracağız. Sadece ‘Evet’ oylarının değil, kullanılan bütün oyların tartışmalı hale getirildiği bu süreçte vatandaşın hakkını korumak boynumuzun borcu.

-Anayasa değişikliği TBMM Anayasa Komisyonu’nda ve Genel Kurul’da görüşülürken izlediğimiz tavır, ardından referandum çalışmalarında takip ettiğimiz ılımlı stratejimizi, üslubumuzu koruyacağız. Meclis’te olacağız, aynı şekilde hakaret içermeyen, en ılımlı aynı zamanda en sert mücadeleyi vereceğiz. Dilimiz yumuşak, muhalefetimiz net, enerjimiz yüksek olacak. Üç grup başkan vekilime talimatımdır bu. Taviz ve gevşeme yok.

“Hukuki Meşruiyeti Tartışacağız”

-Her milletvekili gittiği ile, ilçeye, köye yeniden giderek, ister ‘evet’ ister ‘hayır’ versin tüm vatandaşlara bizi dinlediği için teşekkür ziyareti yapsın. Sürekli referandumun hukuki meşruiyetini tartıştıracağız, bu millete unutturmayacağız. Mitingler yapabiliriz, ancak hukuki zeminden hiçbir zaman sapmayacağız.

“Sokağa Sırtımızı Dönmedik”

-Sokak çağrısı yapılıyor. Sokağa çağrı yapmadığımız ve çıkmadığımız için eleştiriyorlar. O gece zaten bir grup kutlama amacıyla sokağa dökülmüşken, biz de sokağa çıksak, istenmeyen şeyler olabilirdi. Bu sokakta sırtını dönmek değildir. Sokakta olmayabiliriz ama çıkanın da hakkını koruruz.”