07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kılıçdaroğlu Hatırlattı, İlker Başbuğ’dan Açıklama Geldi
Kılıçdaroğlu Hatırlattı, İlker Başbuğ’dan Açıklama Geldi

Kılıçdaroğlu Hatırlattı, İlker Başbuğ’dan Açıklama Geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin bugünkü Grup Toplantısı’nda. Ergenekon kumpasında tutuklanan CHP Milletvekili ve eski gazerteci Tuncay Özkan’ın , 9 Şubat 2009’daTSK’ya teslim ettiği  flaş diskteki bütün bilgiler bir dosyaya aktarıldı ve kapatıldı. Bu flaş bellekte 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge vardı” dedi ve Tuncay Özkan o flash diski Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından savcılığa teslim etti. O flash bellekle ilgili Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’dan da bir açıklama geldi. Açıklamada o flash diskin dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’a teslim edildiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu Hatırlattı, İlker Başbuğ’dan Açıklama Geldi

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasındaki flash bellek ayrıntsı şöyleydi;

“9 Şubat 2009’da flaş diskteki bütün bilgiler bir dosyaya aktarılır ve dosya bir şey yok diye kapanır. Bu flaş bellekte 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge vardı. Yaşam biçimi ve alışkanlıklarına dair bilgiler vardı. 86 general hakkında özel fişleme bilgileri vardı. Örgütle bağları, himmet ilişkileri vardı.

Elimine edilmek istenen TSK mensuplarının nasıl şikayet edileceği yazışma örnekleri vardı ve bu dosya 2009’da kapatıldı. 2007’de Tuncay Bey teslim ediyor, 2008’de gözaltına alınıyor, 6 yıl hapishanede kalıyor. Orduya teslim ettiği önemli bilgilerin tamamı yine silinir. Tuncay Özkan yargılanırken dönemin başbakanı ben bu davaların savcısıyım diyor.

Soru şu; bu flaş diskteki bilgileri incelemek üzere kurulan Güneş Çalışma Grubu iktidarın bilgisi dahilinde kurulmuş mudur? Kurulmuşsa bu dosya kapatılırken Başbakan kimdi, Adalet Bakanı kimdir, Milli Savunma Bakanı kimdi, onların tamamının açığa çıkması lazımdı. Bu flaş disktekiler yok sayılmasaydı bugün ne 250 şehidimiz ne de 2193 gazimiz olmayacaktı. Şimdi Tuncay Bey, yılların gazetecisi, aldığı bilgileri birden fazla yerde tuttu. Savcı şimdi, 15 Temmuz’dan sonra dosyayı yeniden açmak istiyor, diyor ki bilgiler sizde, verin dosyayı açacağız. Bir vatansever olarak her türlü teröre karşı çıkan bir insan olarak biraz sonra gidecek, bir örneğini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verecek.”

“Flash bellek dönemim Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’a teslim edilmiştir”

 

Başbuğ’un açıklaması şöyle:

Bugün bazı basın yayın organlarında İzmir milletvekili Sayın Tuncay Özkan tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir flash belleğin teslim edildiğine dair haberler yer aldığı ve söz konusu haberlerde müvekkilimiz Sayın İlker Başbuğ’un da adının geçtiği görülmüştür.

Kamuoyunu ve soruşturma makamlarını doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

1. Tuncay Özkan 2007 yılında bir flash belleği dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ’a teslim etmiştir.
2. Kara Kuvvetleri Komutanlığı karargahında yapılan ön incelemede flash bellekteki bilgilerin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeline ait olduğu görülmüştür.
3. Konu hakkında Genelkurmay Başkanlığına bilgi sunularak vakit geçirilmeksizin flash belleğin incelenmek üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığına gönderilmesi sağlanmıştır.

Dosya’nın Akın Öztürk tarafından kapatıldığı iddia edilmişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında, 2007 yılında Tuncay Özkan’a gelen bir diskteki bilgilerin Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderildiğini ancak dosyanın Akın Öztürk tarafından kapatıldığını açıklamıştı. Bu açıklamadan hemen sonra CHP Milletvekili Özkan, söz konusu diski savcılığa teslim etmişti. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında askeri kanadın 1 numarası olmakla suçlanıyor.