07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kılıçdaroğlu Belgeleri Kimden Aldığını Açıkladı: FETÖ’cüler Vermedi
Kılıçdaroğlu Belgeleri Kimden Aldığını Açıkladı: FETÖ’cüler Vermedi

Kılıçdaroğlu Belgeleri Kimden Aldığını Açıkladı: FETÖ’cüler Vermedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında açıkladığı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın akrabalarının da adı geçtiği para transferlerine ait belgelere ilişkin “Bunları veren bir insan tabi, uzaydan gelmedi. FETÖ’cüler vermedi, yok efendim ilgisi yok. Bu ülkeyi seven milyonlarca bürokrat var” dedi.

Kılıçdaroğlu Belgeleri Kimden Aldığını Açıkladı: FETÖ’cüler Vermedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Eşitlik, Adalet, Kadın Zirvesi’nde Ayşe Arman’ın sorularını yanıtladı.

Açıkladığı belgeler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, ‘Man Adası olayı şöyle önemli; Vatandaşına dönüp diyeceksin ki vergi ver. Ama Ankara’daki beylerin çocukları Türkiye’de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada ahlaki bir sorun var demektir. İlk açıklamadan bu yana izlediğimiz bütün strateji tuttu. Bir adımımız kaldı. O adamı da bugün yarın gerçekleştireceğiz. Bir adım kaldı. Bunları veren bir insan tabi, uzaydan gelmedi. FETÖ’cüler vermedi, yok efendim ilgisi yok. Bu ülkeyi seven milyonlarca bürokrat var. Haksızlıklara tahammül edemeyen insanlar var’ diye konuştu.

“Zarrab ABD’de yargılanıyor. Beni üzen bu. Bu ülkenin mahkemesi yok mu?”

Kılıçdaroğlu Sarraf davasıyla ilgili ise şunları söyledi: Haysiyetli insanların Zarrab davasından sonra bulundukları makamlardan ayrılması lazım, haysiyetli insanların. Düne kadar Zarrab’ı devlet protokolüne oturttular ve Zarrab için hayırsever iş adamı dediler. Şimdi Zarrab düşman oldu, neden çünkü itirafçı oldu. Adam rüşvet vermiş, rüşvet alanı da biliyoruz. Haysiyetli ve onurlu olanların makamlardan ayrılması lazım. Hırsızlık olayı var, hırsızlık olayı Türkiye meselesi değil ki. Olay Türkiye’de oluyor, hepimiz biliyoruz, olayı kapatıyorlar. Ama Zarrab ABD’de yargılanıyor. Beni üzen bu. Bu ülkenin mahkemesi yok mu? Bu dosyaları kapatan savcı- hakimler ileride çocuklarına hesap veremeyecekler.