07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kaza mı, Yoksa Suikast mı?
Kaza mı, Yoksa Suikast mı?

Kaza mı, Yoksa Suikast mı?

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecileri askerlerin yakalanmasını sağlayan Yüzbaşı Şevket Soyer İzmir Foça’da gerçekleşen kazada yaşamını yitirdi.

Kaza mı, Yoksa Suikast mı?

İzmir’in Foça İlçesi’nde, kontrolden çıkıp şarampole yuvarlanan otomobilin sürücüsü jandarma yüzbaşı 35 yaşındaki Şevket Soyer, yaşamını yitirdi. Yüzbaşı Soyer, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, Yenfoça- Aliağa karayolu Yenifoça Fatih Mahallesi Kurudere Mevkii’nde meydana geldi. Görevli olduğu Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ndan iznini geçirmek üzere yakınlarının bulunduğu İzmir’in Foça İlçesi’ne gelen Jandarma Yüzbaşı Mahmut Şevket Soyer yönetimindeki plakası öğrenilmeyen otomobil, şarampole yuvarlandı. Kazada, evli ve 4 yaşında bir erkek çocuk babası olan Yüzbaşı Soyer, yaşamını yitirdi. Kazanın şüpheli olduğunu söyleyen Soyer’in yakınları, devletin bu olayı detaylı bir şekilde araştırmasını, kaza mı, yoksa suikast mı olup olmadığının belirlenmesini istedi.

Son yolculuğuna uğurlandı

Yüzbaşı Soyer için  Fatih Camii’nde, cenaze töreni düzenlendi. Törene; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu, Bursa ve Foça’da görevli silah arkadaşları, bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yakınları ve çok sayıda Foçalı katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Yüzbaşı Soyer’in Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konuldu. Yüzbaşı Soyer, uzun bir araç konvoyuyla götürüldüğü Foça Yeni Kabristan’da toprağa verildi. Defin sonrası ailesi, taziyeleri kabul etti.

15 Temmuz’da darbecileri yakalamıştı

Yüzbaşı Şevket Soyer, 15 Temmuz gecesi Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nı ele geçirmek için gelen ve sıkıyönetim belgeleri bulunan darbeci askerlerin polisle işbirliği yapıp yakalanmasını sağlamıştı.