07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kavga Yeniden Alevlendi
Kavga Yeniden Alevlendi

Kavga Yeniden Alevlendi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri’nde millilerin 4-1 kazandığı Kosova maçının ardından basın toplantısı düzenledi. Fatih Terim’in basın toplantısından dakikalar sonra Arda Turan NTVSpor canlı yayına telefonla bağlandı, Terim; “Arda yüzüme söylesin” dedi, Arda Turan;”ben hep yüzüne söyledim, o arkadan konuşuyor” yanıtını verdi.

Kavga Yeniden Alevlendi

İşte Treim’İn Milli maç sonrası yaptığı açıklama;

“Sorun sadece prim değildi”

 

“2016’da bazı şeyler yaşandı. Bu sadece prim değildi. Ne yani biz toplandık, Burak’a prim vermeyelim mi dedik? Enteresan olan, yaşanmış şeylerin bizim için somut,sizin için soyut olmasıydı. Sadece prim değil. Antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi. Fotoğrafları siz çektiniz. Biliyorsunuz…”

“Gazetecileri uçağa ben aldım”

“Evladımız yerine koyduğumuz bu oyuncuların daha iyi olması dışında biz ne düşündük ki? O tarihten sonra uçakta yaşanan olaya kadar herhangi bir olay meydana geldi mi? O süreçte muhabirlerle hiç mi karşılaşılmadı. Olay Bilal Meşe olayı değildir, olay gazetecilerin uçağa alınma meselesi de değildir. Gazetecileri ben aldım uçağa. Gazeteciler bizim uçakla gelmezlerse, sahura kadar direksiyon sallayacaklar dediler. Ben de bizimle gelebilirler dedim.

 

“Bu uygulama ilk değil”

“Bu ilk uygulama değildir. Biz UEFA finaline giderken bütün genel yayın yönetmenleriyle beraber gittik. Çok da hoş oldu. Oyuncularım, ekibimde yer alanların bildiklerini anlatmayacaklarını bilirler. Anlatırlarsa, kötü şeyler olacağını da bilirler. Yarın olursa yine uçağa alırım. Gazeteleriniz ücretleri de ödüyor. Uçakta da oyuncularla aranıza baraj koyuyoruz.”

“Dünya kimsenin etrafında dönmüyor”

Tekrar söylüyorum, prim meselesi esas mesele değil! Daha başka meseleler de vardı. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor. Prim bir araç. Birçok sebep oldu. Herkes ilkelere, prensiplere, disipline uymak zorundadır. Kimsenin etrafında dönmüyor Dünya. Herkes ilkelere, prensiplere, disipline uymak zorundadır.”

“Gönlüme almadım, ‘Milli takıma alıyorum’ dedim”

“Haklısınız. İçime sinmeyeni yapmam, ama bazen içine sinmese de, kendi çocuklarıma da bir hak veriyorum. Ben o zaman da söyledim. Gönlüme almadım, milli takıma alıyorum dedim!

 

 

 

“Arda’nın olayını üzerime almadım”

“Arda’nın olayını üzerime almadım. Ben uçaktaydım. O oyuncu (Arda Turan) diyor ki basına; ‘Size buraya aldıranın.. hadi neyse’ diye. Doğru mu? Ben buradayım. Benim yerim belli! Uçaktaki olayın olduğu yerle benim oturduğum yerin arasında epey mesafe var. Hostes ile gazeteci arasında tartışma var sandım. Ben o sırada iPad’den maç izliyordum.”

“Arda’nın sıkıntısı varsa yüzüme söylesin!”

“Sonrasında baktım, baya gülen bir oyuncu (Arda Turan) gördüm. Demek ki sorun yok diye düşündüm. Baya gülüyordu. Olay bana sahurda anlatıldı. Uçaktan inip arabama bindikten sonra bana her şeyi anlattılar. Ben de şimdi yatın, sabah hallederiz dedim. ‘Üzerine yatın, sabah halledeceğiz’ dedim. Ertesi gün bana müsaade edin dedim federasyona. Arda’nın yaptığının karşılığı zaten belliydi. Arkamızdan konuşulanları bilmiyoruz. Öyle bir sıkıntısı varsa (Arda), yüzüme söyleyecek. Bizim yerimiz, yurdumuz belli.”

“Arda sesini yükseltti”

“O (Arda Turan), Burak Yılmaz’ın prim için hakkını isterken sesini çok yükseltti, ben sadece yükseltmemesini istedim, o kadar. Eğer uçaktaki olayı ben görmüş olsaydım. O oyuncuyu (Arda) aynı uçakla geri gönderirdim. Dünyanın en büyük futbolcusu bile olsanız sonuçta futbolcusunuz, ona göre davranacaksınız.”

“Futbolcular dışarıdan yönlendiriliyor olabilir”

“Çok net bunlar, çok net…Yıldırım Demirören ile ilgili de.. Sadece ben değil, Yıldırım Demirören ve yönetimiyle de sorunları olan var. Olayları manipüle ediyorlar. Bu oyun ortada. Belki içimizdekilerin, dışarıdan müttefikleri vardır! Futbolcuların, dışarıdan yanlış yönlendirildiklerine inanıyorum.”

“Bilal benim de arkadaşımdır”

“Oyuncuya dedim ki ‘Böyle bir şey olmuş. Bunun karşılığı buradan gitmen’ diye. Önümüzdeki günleri kurtarabiliriz dedim. Arkadaşlarıyla da beraber mantıklı buldular ve çok güzel bir metin hazırladık. Çok da güzel basın toplantısı olacaktı. Bilal, benim de arkadaşımdır. Arkadaşları da yanında olduğunu göstermek için izin istediler, gelin odaya dedim.”

“Bu açıklamayı yapacağını bilseydik milli takım eşofmanını ile yatırmazdık”

“Böyle bir karar açıklayacağını bileseydik o basın toplantısı milli takım eşofmanı ile yaptırtmazdık. Diyorum ki ‘kırgınım.’ İnsan ‘evladım’ dediğinden bunları görünce üzülüyor.”

Terim’in açıklamalarına Arda Turan NTVSpor canlı yayınında anında yanıt verdi.İşte Arad Turan’ın açıklaması;

 

 

“Ben hep Hocanın yüzüne söyledim, o hep arkamdan konuştu”

“Ben bıraktım.. Anladınız mı? Bıraktım. Arkamdan neden konuşuluyor. Anlamıyorum. İkincisi Bülent Hoca ile elbette konuştum. Sakatlığım ile ilgili konuşmak zorundayım. Cengiz Abi’ye prim mevzusunu bana sorduğunda söyledim. Hoca bunu 3 ay içinde tutup sonra ona anlatılan şekilde anlatıyor. Bilal Meşe’yi ilk defa o gün antrenmanda sahada gördüm. Hocanın odasına çıkıp helallik almak istedim. Hayatımda her şeyi hocanın yüzüne söyledim, ama hoca hep arkamdan söyledi.”

“Milli Takım’a zarar verdiğimi düşündüm, bıraktım”

Ben bir olay varsa açıkça söylüyorum, anlatıyorum. Ben milli takımı bıraktım arkadaşlar. Zarar verdiğimi düşündüm ve bıraktım. Aylarca bana primci dendi durdu. Çıkıp birileri bu konuda konuşmadı. Ben de Burak da bir kez prim muhabbeti yapmadık. Çek maçından sonra dopinge girdim çıktık. Hoca bana bir teşekkür bile etmedi. Beni kimse kullanmıyor, kullanmadı.”