07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Katar Krizine İlişkin İlk Kez Konuştu
Katar Krizine İlişkin İlk Kez Konuştu

Katar Krizine İlişkin İlk Kez Konuştu

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri ile Katar arasında yaşanan krize ilişkin ilk kez Konuştu. Erdoğan, “Katar’ın terör zanlısı olarak görülmesini tasvip etmiyorum. Böyle bir durum olsa karşılarına ilk çıkan ilk devlet başkanı ben olurdum. Burada farklı bir oyun oynanıyor. Ama bu oyunun arkasında kim olduğunu henüz bulamadık. Bölgenin daha da karışması gerilimin artması için fırsat kollayanların beklentisini boşa çıkarmalıyız” dedi.

Katar Krizine İlişkin İlk Kez Konuştu

İşte Tayyip Erdoğan’ın o açıklamasından başlıklar;

 

“Katar’a karşı yaptırımları kesinlikle doğru bulmuyorum”

“Katar’a karşı yaptırımları kesinlikle doğru bulmuyorum. Katar’ın soğukkanlı tutumunu takdirle karşılıyoruz. Körfez’de yaşanan bu krizin bir an önce çözüme kavuşturulması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Katar’la ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Sorunun çözülmesi için diyaloglarımız sürüyor.”

“Katar’ın terör zanlısı olarak görülmesini tasvip etmiyorum”

“Katar’ın terör zanlısı olarak görülmesini tasvip etmiyorum. Böyle bir durum olsa karşılarına ilk çıkan ilk devlet başkanı ben olurdum. Burada farklı bir oyun oynanıyor. Ama bu oyunun arkasında kim olduğunu henüz bulamadık. Bölgenin daha da karışması gerilimin artması için fırsat kollayanların beklentisini boşa çıkarmalıyız.”