07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karar Veremediler
Karar Veremediler

Karar Veremediler

Tayyip Erdoğan‘ın “Hayır demek bölücü terör örgütüne destek vermektir” sözlerinden bir gün sonra Başbakan Binali Yıldırım, “Vatandaşlarımızı terör örgütleriyle ilişkilendirmek bizim haddimiz değil” dedi..

“Hayır demek bölücü terör örgütüne destek vermektir”

Tayyip Erdoğan geçtiğimiz pazartesi akşamı ATV – A Haber ortak yayınına katılıp ‘başkanlık sistemi’ne ilişkin açıklamalarda bulunmuş”Hayır demek bölücü terör örgütüne destek vermektir. Kandil ne diyor? Hayır diyor. Hayır demek, bunlarla beraber aynı istikamette yürümek demektir” demişti.

“Vatandaşlarımızı terör örgütüyle ilişkilendirmek bizim haddimiz değil”

Tayyip Erdoğan’ın ‘hayır’ diyenleri teröre destekle suçlamasından bir gün sonra, Başbakan Binali Yıldırım  Show TV canlı yayınına katıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın programda söyledikleri  Erdoğan’ın tam aksi istikametteydi.

“Vatandaşlarımıza diyoruz ki FETÖ kendini parçalarcasına ‘Hayır’ için kampanya yapıyor, PKK ‘Hayır’ kampanyası yapıyor. Biz de diyoruzki terör örgütleri bu kadar hayır için kendilerini yırtıyorsa burada evet vermenin bu ülkenin geleceği için bir faydası var. Normal vatandaşlarımızın ‘Hayır’ veya ‘Evet’ tercihini bir sınıflandırmaya tutup vatandaşlarımızı terör örgütüyle ilişkilendirmek bizim haddimiz değil. Böyle bir manaya çekilmesi bizi rencide eder” diye konuştu