07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kabe’de Rant Kavgası

Kabe’de Rant Kavgası

İsmailağa Cemaati’ne bağlı iki farklı grup Mekke’de yumruk yumruğa birbirine girdi. Çıkan kavgada onlarca kişi yaralanarak hastanelik oldu.

İsmailağa Cemaati mensupları arasında yaşanan derin çatlaklar Mekke’de kavgaya dönüştü. Umre vazifelerini yapmak üzere Mekke’ye giden Fatih Medreseleri üyeleri ile Kıyam-Der üyeleri Kabe’de kavga etti.


Fatih Medreseleri grubunun yaptığı açıklamada şunları söyledi; Emre Altunkum Önderliğindeki KIYAMDER üyeleri aralarında çocuklarında olduğu Umre kafilesine 150 kişiyle saldırdı. Sözlü sataşmaların ardından kısa sürede kavgaya dönüşen arbede sonrası onlarca kişi yaralandı ve hastanelik oldu.

Kıyamder’den yapılan açıklama ise şöyle;

“Kutsal topraklarda dahi fitne ateşini körüklemekten geri durmayan Masum bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz deliller neticesinde Masum Bayraktar ve müntesiplerinin mağdur edebiyatı yaparak türlü yalanlarla yoğun bir şekilde algı operasyonlarına devam ettikleri anlaşılmıştır. Üstadımız Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhu) Hazretleri ve camiamızla hiç bir ilgisi bulunmayan Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz.”

Kavgayla ilgili Cübbeli Ahmet Hocayı Sevenler isimli facebook sayfasından da paylaşım yapıldı. Paylaşımda “Mekke’de kavga etmişler, birbirlerinin kafalarına bastonla vurmuşlar” denildi.