07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Jack Sparrow Kaptan Salazar’a Karşı
Jack Sparrow Kaptan Salazar’a Karşı

Jack Sparrow Kaptan Salazar’a Karşı

İntikamın Yemini

230 milyon dolar bütçeye çekilen ‘Karayip Korsanları 5 Salazar’ın İntikamı’ vizyondaki yerini aldı. Johnny Depp’i tekrardan çılgın korsan Jack Sparrow olarak görmek isteyen serinin fanları uzun zamandır beklemekteydi. Serinin önceki filmlerinden heyecan ve macera konusunda hiçbir eksiği yok. Ancak ana tema yine aynı… Yani; lanetli korsanlar ve intikam(!). Bu süreçte de Jack Sparrow’un yaptığı haşarılıklar işin kurtarıcısı oluyor. Görsel olarak muazzam bir şölen olduğunu belirtmek isterim. Kaptan Salazar rolünde Javier Bardem muhteşem bir oyunculuk çıkartmış.

Konusu

İkonik korsan Jack Sparrow, mistik, ezoterik bir ortamda yaşadığı tehlikeli ve zorlu maceraların sonunda zor duruma düşmüştür. İntikam yemini etmiş olan kaptan Salazar, hayalet gemisi ve mürettebatıyla beraber hapis olduğu şeytan üçgeninden kurtulur ardından Jack Sparrow’un peşine düşer. Artık onun tek şansı; sahibine denizlerin hâkimiyetini ve gücünü sağlayan Poseidon’un asasına ulaşmaktır. Dünya çapında 4 milyar 237 milyon dolar gişe başarısı elde eden Karayip Korsanları serisinin 5. filminde Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Brendon Thwaites, Kaya Scodelario başrolleri paylaşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Joachim Ronning ve Espen Sandberg oturuyor.

Gizemli Denizlerde Gizemli İlimler

Karayip Korsanları serisi izleyiciye sunduğu eğlenceli ve mizahi görsel şölenin aksine aslında alt yapısında gizemli ve eski mitolojik hikâyelerden besleniyor. Bu seride bir kez daha doğunun eski denizci efsanesi Uçan Hollandalıya değinildiğini ve Alman Gotik edebiyatının hayalet hikâyelerinden esinlenilen lanetli hayalet korsanlara bir kez daha tanık oluyoruz. Yunan mitolojisinde bulunan denizler tanrısı Poseidon’un asası filmin ana temalarından birisini oluşturuyor. Ortaçağda bulunan cadı avı yani kadınların şeytanla anlaştığına inanılarak yapılan vahşet bu filmde karşımıza çıkıyor.

Ayrıca serinin önceki filmlerine aşina olanların hatırlayacağı Siyah İnci/Black Pearl adlı gemi, büyüyle konulduğu küçük bir şişe içerisinde beyazperde de göründüğünde izleyicilerin heyecanı doruk noktasına ulaşıyor.

İyi Seyirler Dilerim

Efe TEKSOY