07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İslam Ordusu Fiyaskosu… Suudlar da Kandırdı
İslam Ordusu Fiyaskosu… Suudlar da Kandırdı

İslam Ordusu Fiyaskosu… Suudlar da Kandırdı

Suudi Arabistan basınının askeri kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, Kral Selman Türkiye’nin Suudi Arabistan’da askeri üs kurmasına izin vermedi…2016 Mart ayında İslam Ordusu adı altında Kuzey’İn Gök Gürültüsü tatbikatı yapılmış Türk Askeri Suudi Arabistan Bayrağı arkasında yürütülmüştü.

İslam Ordusu Fiyaskosu… Suudlar da Kandırdı

Suudi Arabistan resmi haber ajansı WAS’ın hükümet yetkililerine dayandırdığı haberde Riyad yönetiminin ülkesinde askeri üs kurulmasına izin vermeyeceği açıklandı.
Haberde, Riyad’ın askeri gücünün ‘en üst seviyede olduğu’ ve dışarıdan ülkesine askeri güç sokmayı düşünmediği belirtildi. AFP’nin haberine göre; Suudi bir yetkili, ülkelerinde Türkiye’ye ait bir askeri üsse ihtiyaç olmadığını ve bu sebeple bunun hoş karşılanmayacağını açıkladı.

Erdoğan teklif etmişti

Cuma günü Körfez ülkeleriyle ile Katar arasındaki kriz hakkında açıklama yapan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Katar’da faaliyete geçen benzer bir askeri üssün Suudi Arabistan’da da kurulmasını teklif etmişti.

İslam Ordusu adı altında Türk askeri figüran yapılmıştı

2016 Mart ayında Suudi Arabistan’da, 20 ülkenin askerlerinin oluşturduğu İslam Ordusu adı altında tatbikat yapılmıştı Kuzeyin Gök Gürültüsü  tatbikatı yaklaşık 3 hafta sürdü.

Arabistan Kralı Abdülaziz’in “komutan benim” şovunda Türk askeri de yer aldı. Askeri törende en önde Arabistan bayrağı taşınırken arkasında Türkiye’nin de olduğu ülkelerin bayrakları taşınmıştı..