07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İngiltere’de Terör: 22 Ölü,59 Yaralı
İngiltere’de Terör: 22 Ölü,59 Yaralı

İngiltere’de Terör: 22 Ölü,59 Yaralı

İngiltere’nin Manchester kentinde, konser sırasında iki patlama sesi duyuldu. Konser alanındaki yüzlerce kişin tahliye edildi. İngiliz polisi, patlamada 22 kişinin öldüğünü en az 59 kişinin de yaralandığnıı açıkladı. Polis terör saldırısı ihtimalinin üzerinde duruyor.

İngiltere’de terör : 22 ölü, 59 yaralı

İngiltere’nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena’da, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande’nin performansı sırasında bir patlama sesi duyuldu. Polis yerel saatle 22.30’da Manchester Arena’nın fuaye alanında patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Bölgeye bomba imha ekipleri de geldi.Meydana gelen patlamada İngiliz polisi 22 kişinin öldüğünü 59 kişinin de yaralandığını açıkladı.ölü ve yaralıların olduğunu açıkladı.Ölenlerin çoğunun yaş aralığının 15-18 olduğu ifade edildi. Polis, terör saldırısı ihtimalinin üzerinde duruyor.Saldırıyı Işid üstlendi.

İşte staddaki panik anları;

Polisten bölgeden uzak durun uyarısı

Arena yakınlarında bulunan Manchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Manchester Polisi bir tweet atarak vatandaşların bölgeden uzak durmalarını istedi.

ABD istihbaratı: İntihar bombacısı

Amerikan İstihbarat Servisi’nin İngiliz polisiyle paylaştığı bilgiye göre patlamanın ‘İntihar bombacısı’ olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.