07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ‘İki Ayyaş’tan Akbil Necmi’ye
‘İki Ayyaş’tan Akbil Necmi’ye

‘İki Ayyaş’tan Akbil Necmi’ye

AKP Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun “ 1923’te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar” sözleri AKP’nin Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını bir kez daha hatırlattı. Sadece son 4 yıllık döneme bakıldığında bile bu düşmanlık ve nefretin bir çok örneği görülüyor. İşte “İki ayyaşın yaptığı yasa”dan “Cumhuriyeti kuranlar dinsizdi”ye uzanan AKP’nin 4 yıllık Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı kronolojisi :

İki Tane Ayyaşın Yaptığı Yasa

28 Mayıs 2013 Tayyip Erdoğan

-Yazın bakalım nereye kadar yazacaksınız. Bilim sizin düşündüğünüz gibi tavsiyelerde bulunmuyor. Bilim bunun zararlı olduğunu çok net ortaya koyuyor. Basit gördüğümüz sigara insanı lime lime doğruyor. İnancı gereği yapıyor diyorlar. Hangi din olursa olsun din doğruyu emrediyorsa din emrediyor diye karşısında mı duracaksınız?

-İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor.

“10 Kasım’da saat 09:05’te Kenefe Gidin”

10 kasım 2014 Kadir Mısıroğlu

Erdoğan’ın akıl hocası Kadir Mısıroğlu; 10 Kasım nedeniyle paylaştığı bir mesajda Atatürk’e hakaret etti. Mısıroğlu’nun resmi Facebook sayfasından paylaşılan afişte; “10 Kasım’da saat 09:05’te kenefe (tuvalete) gidin” diye yazıldı.

 

2

“Cumhuriyet’i Kuranlar Dinsiz”

10 Kasım 2014 İsmail Kahraman

Laiklik yeni anayasada olmamalıdır” sözleriyle gündeme gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın 2014’teki sözleri sosyal medyada gündem oldu.

İsmail Kahraman’ın 2014’te Eskişehir’de yaptığı bir konuşmasında “Cumhuriyet’i kuran kadro dinsizdi” diyor

-Haa bugün matem günü ya. Atatürk öldü. Dünyanın hiçbir yerinde bir büyük adam öldü diye ağlanmaz. Bizim gibi gerici bir başka devlet yok. Her canlı ölümü tadacak. Vadesi geldi öldü. ‘o ölmez…’ e öldü. 76 senedir ölmüş adamı bırakmıyorlar.

-Cumhuriyet’i kuran kadro pozitivistti. Pozitivist nedir? Gördüğüne ve tuttuğuna inanır. Peki ayeti tutuyor muyum? Hayır… Vahiy gördüm mü? Hayır… Ayeti reddederler. Şimdiki tabiri ile olguculuk. Pozitivizm Cumhuriyet’i kuranların ideolojisi oldu, dinden uzaklaştılar”

“600 Yıllık İmparatorluğun 90 Yıllık Reklam Arası”

15 ocak 2015 Tülay Babuçşu:

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuçşu, Facebook’taki hesabında  Filistin Devlet Başkanı ile birlikte  Erdoğan’ın tarihteki temsili Türk askerleri ile birlikte çekilmiş olan fotoğrafını paylaştı.

Fotoğrafa kendi yorumunu da ekleyen Babuşçu, “Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin’i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı’yla Cumhurbaşkanı’mızın arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zeka. Tabiki Sn Cumhurbaşkanı’mızın zekası. 600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” diye yazdı.

1

“Firavunlar Gibi Saltanat Sürdüler”

12 Temmuz 2015 TRT Kendi Gökkubbemiz Belgeseli

Devletin televizyon kanalı TRT’de yayınlanan bir belgeselde Atatürk ve İsmet İnönü’ye hakaret dolu ifadeler yer aldı.

TRT Türk kanalında 10 Temmuz 2015 Cuma günü yayınlanan “Kendi Gökkubbemiz” belgeselde, Osman Yüksel Serdengeçti’nin Samsun konuşması yer aldı.

Serdengeçti’nin konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün hakaret dolu sözlerle hedef alınması dikkat çekti.

İşte belgeseldeki Osman Yüksel Serdengeçti’nin Samsun konuşmasının bir bölümü:

-Onlar kendilerini yarı ilah sanıyorlardı. Yapanlar onlardı; yaratanlar onlardı. Partilerinden bahsederken ‘şerefli partimiz’ diyorlardı. On yılda on beş milyon genç yaratmışlardı. O kadar ileri fikirli, o kadar ileriye gidiyorlardı ki 400 yıllık mesafeyi 20 yıla sığdırmışlardır. Her şey onlarla başlıyordu. Şanlarla şereflerle dolu koskoca Türk tarihi istibdat, kapkara ortaçağdı. Tam 27 yıl tanrılar gibi konuştular. Firavunlar gibi saltanat sürdüler. Yediler, içtiler, kustular. Hususi vagonlar, yatlar… Sürgün ettikleri padişahların saraylarında şahane hayatlar, zevk eğlence alemleri, vur patlasın çal oynasın, her gün bayram, her gün seyran… Altta kalanın canı çıksın… Halkı ve köylüyü, ‘efendimiz sensin’ diye diye soydular.”

“Zulüm 1938’de Son Buldu”

10 Kasım 2015 AKit TV

Ve Akit tv…Ekrandan kin kustu.Atatürk’ün ölümü için “Zulüm 1938’de son buldu” başlığını kullandı.

akittt

“90 Yıllık Enkazı Kaldırdık”

26 şubat 2016 Emine Erdoğan

Emine Erdoğan, Ataşehir’deki Sheraton Otel’de, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen‘Ensar Gönüllüleri Buluşması’nda konuştu.

Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, bugünlere gelinmesinde sivil toplum kuruluşlarının dayanışmasının büyük katkısı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Artık yeni bir kavşaktayız. Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık. Fakat enkazın altından büyük meseleler çıktı. Nitekim, bugün bu sorunlarla yüzleşiyoruz

“Heykeli Toprağa Vermiş Bir Ülkeyiz.”

22 Aralık 2016 Rize

Daha önce çay bardağı heykeli konulacak diye kaldırılmak istenen Rize Meydanı’ndaki Atatürk heykeli , gelen tepkiler üzerine sökülememişti. 15 Temmuz bahane edilerek heykel yerinden vinç getirilerek söküldü. Atatürk düşmanı yandaş Mustafa Armağan, Rize‘de kaldırılan Atatürk heykeliyle ilgili Twitter’da skandal paylaşımlar yaptı. “Rize’de Atatürk” Bu şan bize yeter. Heykeli toprağa vermiş bir ülkeyiz.”

mar2

must

“Atatürk Olmasaydı Diye Bir Şey Yok, Keşke Olmasaydı”

18 Şubat 2017 AKP Anamur Gençlik Kolları Başkanı

Mersin’de AKP Anamur Gençlik Kolları Başkanı Hasan Baki, Twitter’daki hesabı üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef aldı, “Atatürk olmasaydı diye bir şey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek var. Recep Tayyip Erdoğan yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır” ifadelerini kullandı.

Hasan Baki’nin skandal tweetleri şöyle:

– Atatürk olmasaydı diye bir şey yok, keşke olmasaydı diye bir gerçek va. #RecepTayyipErdoğan yakında o gerçeğin mührü vurulacaktır!

– Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selaniklidir. Kimse Türk, Atatürk demesin. Orijinali Yunan yani, net. Benzemiyor Türk’e…

– Tarih yazılıyor. Aydınlık, Batı özentili devrim değil, İslam davası devrimidir bu.

“1923’te de Koskoca 650 Yıllık Çınara Darbe Yaptılar”

11 Mart 2017 Esenyurt AKP Belediye Başkanı

AKP Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu: “Bizim milletimiz tarihte hiç satıcı olmadı ya ki Abdülaziz’e kadar. Sonra içimize kanı bozuk, sütü bozuklar sızdı. Padişahlarımızı alaşağı ettiler, yıktılar. 10 yılda Osmanlı’yı tarumar ettiler, yıktılar. 1923’te de koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu. İçinden ihanet edenler, ejdada hainlik edenler, olunca hayır gelmiyor. Bu milleti, millet yapan değerlere saldırmaya başladılar. Kuran’a, ezana…” dedi

“Efendiler Yarın Başkanlık Sistemini İlan Edeceğiz”

13 Mart 2017 Gölcük Belediyesi

Kocaeli Gölcük Belediyesi’nde çalışan Yasin Alp, odasındaki Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını yerleştirdi. Alp, Atatürk’ün “Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” sözlerinin yerine ise, “Efendiler yarın başkanlık sistemini ilan edeceğiz” sözlerini yazdırdı.

golcuk