07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hulusi Akar Akın Öztürk Detayını Söylemedi
Hulusi Akar Akın Öztürk Detayını Söylemedi

Hulusi Akar Akın Öztürk Detayını Söylemedi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu sorularına 8 sayfa ile yanıt verdi. Hulusi Akar darbe günü olanları anlatırken daha önce Genelkurmay’ın yaptığı açıklmadaki bir detaydan hiç bahsetmedi. Komisyon sorularında bu ayrıntı yer almadı. O ayrıntı Akın Öztürk ile ilgili bölümdü.

Hulusi Akar Akın Öztürk Detayını Söylemedi

Genelkurmay’ın 21 Temmuz 2016’da yaptığı açıklamada “Hv.K.Komutanı Ankara’da AKINCI Üssü lojmanları bölgesinde bulunan Orgeneral Akın ÖZTÜRK’ü arayarak kendisine 4’üncü Ana Jet Üssü AKINCI’dan kalkan uçakların yasa dışı olduğunu, ivedilikle AKINCI’ya giderek oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir.” denilmişti. Hulusi Akar 8 sayfalık açıklamasında bundan bahsetmedi. Hulusi Akar yanıtlarında ” İlk andan itibaren hiçbir pazarlık sözkonusu olmadı. Sayın Başbakanımıza hiçbir pazarlık söz konusu olmadan, askeri savcı, cumhuriyet savcısı, polis ve inzibata teslim olacaklarını ifade ve kabul ettiklerini söyledim.
Üssün bombalanmaya başlamasıyla birlikte yaptıkları hainliğin içinden çıkılmaz bir hâl aldığını gören darbeciler, beni serbest bırakmaya mecbur kalmışlar ve sonrasında bir helikopterle Başbakanlığa götürmüşlerdir.” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın Akın Öztürk ile ilgili yaptığı açıklama AKP hükümetinde rahatsızlık yaratmıştı. Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in haberine göre, hükümet tarafındaki bu rahatsızlık Genelkurmay’a iletilmişti. Hükümet tarafından, “Akın Öztürk, iznini erken kesip Ankara’ya dönmüş. Başka bir yere değil, doğrudan darbenin yönetim karargâhına dönüşen Akıncı Üssü’ne geçmiş. Damadının başında olduğu filo işin içinde. Savcılık bütün bunları değerlendirerek bir soruşturma yürütüyor. Hâkim bir karar vermiş. Bütün bunlara karşın Org. Öztürk’ün lehine olduğuna inandığınız bir bilgiyse, gidin soruşturmayı sürdüren savcılığa verin. Tanıklık edin. Basın açıklaması yaparak kamuoyunu yanlış yönlendirmeyin” denilmişti. .