07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hollanda Başbakanından Çok Sert Açıklama
Hollanda Başbakanından Çok Sert Açıklama

Hollanda Başbakanından Çok Sert Açıklama

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan siyasi kriz ile ilgili Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Türkiye, Hollanda’dan özür dilemeli, onlar dün bizi faşist ve Nazi olarak adlandırdı bu affedilemez”

İşte Rutte’nin o açıklaması;

“Türkiye iç siyasetini Hollanda’ya karıştırmak istemiyoruz”

“Hollanda hükümeti, Türkiye ile diplomatik çatışmayı sürekli sakinleştirmeye çalıştı. Dışişleri Bakanı Bert Koenders ve ben geçen hafta başından itibaren sürekli Türkiye iç siyasetini Hollanda’ya karıştırmamak için uğraşıyoruz”

“Terbiyeli, kültürlü ve uygar uluslar istenilmeyen yerde durmaz”

“Türkiye gururlu bir ülkeyse, Hollanda da gururlu bir ülkedir. Terbiyeli, kültürlü ve uygar uluslarda istenilmeyen yerde durulmaz. Bakanın gitmesi gerekiyordu”

“Türkiye kurallara uymadığı için bu önlemi aldık”

“Bu vatandaşlar Hollanda vatandaşı ve bu kişilerin Türkiye’de oy kullanma hakkının olması Türk devlet adamlarının Hollanda’ya gelip referandum çalışması yapma hakkını vermez. Biz kırmızı çizgilerimizi belirttik Türkiye devletine. Ve Türkiye devleti bizim belirttiğimiz kurallara uymadı, uymadığı için biz bu önlemleri aldık.”

‘Türkiye, Hollanda’dan özür dilemeli’

“Türkiye eğer özür bekliyorsa bunun için uzun süre beklemeli. Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yapılan muamele için Hollanda’dan özür bekleyemez. Çünkü özür dilenecek bir şey yapmadık. Türkiye, Hollanda’dan özür dilemeli, onlar dün bizi faşist ve Nazi olarak adlandırdı bu affedilemez”