07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Her Yönüyle Şaibeli Bir Referandum”
“Her Yönüyle Şaibeli Bir Referandum”

“Her Yönüyle Şaibeli Bir Referandum”

Partisinin aldığı ‘evet’ kararının aksine ‘hayır’ oyu için çalışan MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, KRT’de Çağlar Cilara’nın programına katıldı ve seçimlerde şaibe olduğu gerekçesiyle sonuçların meşru olmadığını söyledi.

“YSK’nın aldığı karar. Başlı başına skandal”

Eski Ülkü Ocakları Başkanı, MHP’li Atila kaya programda yaptığı açıklamada, “Kampanyanın kendisi son derece antidemokratik, adaletsiz, her türlü baskının uygulandığı bir süreç olarak yaşandı. Bunun en zirve yaptığı husus tam seçim günü sandıkların kapanmasına yakın bir saatte mühürsüz oyların geçerli sayılacağı yönünde YSK’nın aldığı karar. Başlı başına skandal” dedi.

“Her yönüyle şaibeli bir referandum”

Sandıktan hayır çıktığını söyleyen MHP’li vekil Kaya, izaha muhtaç hususların olduğunu söyleyerek, 1000’e yakın sandıktan sadece evet oyu çıkmasını gündeme getirdi.

“Her yönüyle şaibeli bir referandum süreci yaşanmıştır, gölge düşmüştür ve milletin iradesi gasp edilmiştir” diyen MHP’li vekil, “Bütün bunlara dayanarak seçim sonuçlarının meşruiyetinin olmadığını ifade etmek istiyorum” diyerek anayasa değişikliğinin meşru olmadığını ifade etti.

“Vali ve kaymakamlar muhtarları tehdit etti”

Atila Kaya, doğu ve güneydoğu illerinde vali ve kaymakamların muhtarları çağırarak evet oyu vermeleri için baskı yaptığını ve tehdit ettiğini söyledi.

İşte o çarpıcı sözler: