07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hemşireye Tekbirli Saldırı!
Hemşireye Tekbirli Saldırı!

Hemşireye Tekbirli Saldırı!

Polis kelepçeli olarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdiği kişiyi kelepçelerini çıkarıp burada serbest bıraktı. Kelepçeleri çözülen kişi ilk olarak tekbir getirip hemşireye saldırdı.

Hemşireye Tekbirli Saldırı!

Evrensel gazetesinden Erdi Tütmez’in haberine göre, Burcu K., acil serviste kırmızı alanda çalıştığını ve sarı alana geçerken koridorda saldırıya uğradığını söyledi. Burcu K., saldırı anını şöyle anlattı:

“Tekbir getirdi ve bir anda arkadan üzerime atlayıp, beni yere düşürdü”

“Koridordan geçerken bir ‘hırlama’ sesi duydum. Tanımadığım bu kişiyle bir anda göz göze geldim. O an korktum, kenara çekildim ve oradan uzaklaşmaya çalıştım. Bu sırada beni kovaladı. Sarı alana koştum, o da peşimden koştu. Kimse yoktu. Tekbir getirdi ve bir anda arkadan üzerime atlayıp, beni yere düşürdü. Başımı önce sandalyeye, sonra da yere vurdu. Bunun üstüne bir de başımı ısırdı. Çığlıklar attım. O sırada güvenlik geldi ama uzun süre saçımı bırakmadı. Uzun süre saçımı bırakmadığı anda ‘Bekle, daha bitmedi’ gibi hareketler yaptı. Bunun sonucunda da kafamın sağ tarafında saçlarımın yüzde 50’si döküldü.”

“Saldırganın hastane kaydı yok”

Saldırının ardından sağlık çalışanlarının güveliğini sağlamak amacıyla uygulanan Beyaz Kod verdiğini belirten Burcu K., saldırganın hastane kaydının olmadığını aktardı. Burcu K., “Olaydan sonra kameralara bakıldı ve saldırganın ne ismi ne de kaydı çıktı. Kamera kayıtlarına göre polis saldırganı kelepçeli getiriyor hastaneye ve o sırada kelepçesini söküp ayrılıyor. Ama kim olduğu, ne olduğu belli değil. Ve bu kişi sonrasında kelepçesiz bir şekilde bana saldırıyor. Koca hastanenin ortasında dayak yedim. Hayatta olmayabilirdim” dedi.