07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » HDP’li Tuğluk’un Annesinin Cenazesine Tekbirli Saldırı
HDP’li Tuğluk’un Annesinin Cenazesine Tekbirli Saldırı

HDP’li Tuğluk’un Annesinin Cenazesine Tekbirli Saldırı

Cezaevinden özel izinle çıkan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un, annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine katılanlara 50 kişilik bir grup “burada şhit cenazesi var” diyerek  saldırı düzenledi. Saldırının ardından Tuğluk’un cenazesi mezardan çıkarıldı. Cenaze Tunceli’ye götürülecek.

HDP’li Tuğluk’un Annesinin Cenazesine Saldırı

Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk, dün akşam Ankara’da yaşamını yitirdi. Hatun Tuğluk’un cenazesi bugün Batıkent’te bir cemevine getirildi. Buradaki törene, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri, Ahmet Türk ile yakınları katıldı. Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da özel izinle jandarma eşliğinde cenaze törenine gitti. Cenaze boyunca Tuğluk’u yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Cenazye saldırdılar

Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezalığı’na götürüldü. Burada toplanan bir grup, “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz” diyerek cenazeye katılanlara saldırdı. Çok sayı çevik kuvvet polisinin bulunduğu sırada yaşanan olaya müdahale edildi. 50 kişilik grubun saldırısının ardından cenaze mezardan çıkarıldı.

Cenazesi Tunceli’de defnedilecek

Bunun üzerine yakınları, ileriki zamanda mezara zarar verilebileceği düşüncesiyle cenazeyi Tunceli’ye götürmeye karar verdi. Hatun Tuğluk’un cenazesi, defnedildiği mezardan çıkarılıp tekrar törenin düzenlendiği cemevine götürüldü.

Ankara Valiliği: Cenazeye sataşma olayıyla ilgili işlem başlatıldı

Hatun Tuğluk’un Ankara Batıkent’teki cenazesine katılanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin, Ankara Valiliği’nden açıklama yapıldı. Valilik, konuyla ilgili işlem başlatıldığını duyurdu. Ankara Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“13/9/2017 tarihinde vefat eden eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi, merhume Hatun Tuğluk’un, İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, 20-25 kişilik bir grubun sataşma girişimi meydana gelmiştir.

Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almış ve bu grubu mezarlık alanının dışına çıkarmıştır. Bu olaydan sonra cenaze sahipleri merhume Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçmişlerdir.

Bunun üzerine, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ile birlikte derhal mezarlık alanına intikal edilmiş ve alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Mezarlık alanında bulunan Milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade edilmiştir.

Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere, bir araya geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi yapılacaktır. Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sırrı Sakık: Cenazemizi defnetmeye bile izin vermiyorlar

DBP’li Muş Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık ise saldırıya ilişkin “Katliam tehdidi altındayız. Cenazemizi defnetmeye bile izin vermiyorlar” dedi.

Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı yandaşı bile isyan ettirdi

Yandaş Adem Özköse, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırıya sosyal medya Twitter hesabından isyan etti. Özköse paylaşımında “Cenazeye saldırmak da nedir kardeşim. Bu hangi dine, vicdana, insanlığa sığar.imin annesi olursa olsun 80 yaşındaki bir kadının cenazesini mezardan çıkarttıramazsınız. İnsanlığınızı bu kadar mı kaybettiniz? 80 yaşındaki bir kadının cenazesinin mezardan çıkarılmasına ses çıkarmamız için olayın illa Arakan’da mı yaşanması gerekiyor? Utanç verici.” dedi.