07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hayırsever İşadamı” Tecritte
“Hayırsever İşadamı” Tecritte

“Hayırsever İşadamı” Tecritte

17 -25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarının kilit ismi olan ve ABD’de, İran’a yaptırımları delme, kara para aklama, dolandırıcılık suçlarından tutuklanan Reza Zarrab’ın cezaevinde 3 hafta tecrit hücresine konulduğu, ardından da başka cezaevine nakledildiği öğrenildi. Gerekçe ise ‘özel bir soruşturma’ olarak açıklandı.

“Hayırsever İşadamı” Tecritte

ABD’de İran’a yaptırımları delme, kara para aklama, dolandırıcılık suçlarından tutuklu yargılanan Reza Zarrab’ın davasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Amerika’nın Sesi sitesinin haberine göre, Rıza Sarraf New York’un Manhattan semtinde kaldığı Metropolitan Cezaevi’nde 3 hafta boyunca tecrit hücresine konuldu, daha sonra da başka bir cezaevine nakledildi. Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, davanın hâkimi Richard Berman’a yazdığı dilekçede, müvekkilinin hiçbir gerekçe açıklanmadan, bulunduğu cezaevinde özel bir hücreye yerleştirildiğini, daha sonra da yine hiçbir açıklama yapılmadan, New York Brooklyn’deki Metropolitan Gözaltı Merkezi’ne götürüldüğünü bildirdi.

Erteleme talebine ret

Zarrabın, Brooklyn’deki cezaevinde, Özel Konut Birimi Yerleşimi olarak adlandırılan yerde yoğun güvenlikli ortamda tutulduğu savunuldu. Buradaki mahkûmların, genel mahkûmlardan güvenli bir şekilde ayrı olarak tutulduğu kaydediliyor. Avukat Brafman, cezaevi yetkililerinin, Zarrab’ı tecrit hücresine koyma nedeninin kendilerine özel bir soruşturma olarak açıklandığını, ancak özel hücreye yerleştirilmesinin gerekçesinin açıklanmadığını belirtti. Öte yandan Zarrab’ın avukatı Brafman, işlerinin yoğunluğu ve yaklaşık 1.5 aydır davayla ilgili belgelerin Zarrab’a ulaştırılmadığı gerekçesiyle 30 Ekim’de başlayacak olan duruşmanın ertelenmesini istedi. Yargıç Berman, erteleme talebini reddetti.