07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hayır”cılar Böyle Susturuluyor
“Hayır”cılar Böyle Susturuluyor

“Hayır”cılar Böyle Susturuluyor

İstanbul Beylikdüzü Meydanı’nda “Evet çadırı ile yan yana olan “hayır” çadırı ‘Prefabrik yapı’ ve ‘Standartlardan büyük olduğu’ gerekçesi Büyükşehir zabıtaları tarafından zorla söküldü.
Sakarya‘nın Hendek İlçesi’nde ise  CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinin referandumla ilgili kurduğu ‘Hayır’ standı 15- 20 kişilik grubun saldırısına uğradı…

Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde, CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinin referandumla ilgili kurduğu ‘Hayır’ standı 15- 20 kişilik grubun saldırısına uğradı. CHP’nin standı parçalanırken, 3 genç tartaklandı. 3 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“Hayır” çadırı Büyükşehir zabıtaları tarafından zorla söküldü

İstanbul Beylikdüzü Meydanı’nda ‘Hayır’ çadırı kurulmasına İlçe Seçim Kurulu engel oldu. “Eevet” çadırı ile aynı meydanda bulunan çadırın ‘Prefabrik yapı’ ve ‘Standartlardan büyük olduğu’ gerekçesi ile kaldırılmasına karar verilirken, yüzlerce CHP’li alanda toplanıp tepki gösterdi.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer kalabalığı sakinleştirerek, ” Türkiye kamuoyu, burada ne yaşandığını, nasıl bir zulüm yapıldığını, nasıl bir haksızlık yapıldığını görecektir.” dedi.

Bölgede Değişim Gazetesi’nin haberine göre; CHP Beylikdüzü ‘Hayır’ ekibinin Beylikdüzü Meydanı’na önceki çadırlarına nazaran daha büyük bir ‘Hayır’ çadırı kurmasına İlçe Seçim Kurulu engel oldu. İlçe Seçim Kurulu, çadırın ‘Prefabrik yapı’ olması sebebiyle ve ‘Standartlardan büyük olduğu’ gerekçesi ile kaldırılmasına karar verdi.
İBB ekipleri çadırı yıkmak üzere alana gelirken, yüzlerce ‘Hayır’cı, çadırın önüne gelerek nöbet tutmaya başladı. Çevik kuvvet ve Terörle Mücadele Ekipleri’nin de alanda hazır olması dikkat çekti. Kalabalığın ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘Ne diyoruz? Hayır!’ şeklinde sloganlar attığı görüldü.