07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hayır” Oyu Veren Akrabalarına Kurşun Yağdırdı
“Hayır” Oyu Veren Akrabalarına Kurşun Yağdırdı

“Hayır” Oyu Veren Akrabalarına Kurşun Yağdırdı

Diyarbakır‘ın Çermik ilçesinde referandum sandıklarının kurulduğu okulun bahçesinde ‘Evet, hayır’ tartışması çıktı. ‘Evet’ oyu veren vatandaş ‘Hayır’ oyu veren akrabalarını taradı. Üç kişi yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ne bağlı Yabanardı Köyü’nde, seçim sandıklarının kurulduğu köy okulunun bahçesinde, referandum tartışması nedeniyle iki grup arasında çıkan kavgada 3 kişi öldü.

Çermik’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Yabanardı Köyü’nde seçim sandıklarının kurulduğu köy okulunun bahçesinde saat 09.30 sıralarında akraba olan 2 grup arasında siyasi görüş farklılığı nedeniyle kavga çıktı. Tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada, iddiaya göre köy muhtarı Hıdır Yıldız’ın oğlu Mehmet Yıldız’ın tabanca ile ateş açması sonucu 3 kişi yaralandı. Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Abdülrezzak ve Şeyhmus Yıldız yolda yaşamını yitirdi, İdris Yıldız ise hastanede tedavi altına alındı.

Olayla ilgili köy muhtarının oğulları Mehmet ve Tahir Yıldız gözaltına alınırken, köyde yeni olayların önlenmesi için takviye ekiplen gönderilerek önlem alındı.

“Öldürülenler ‘hayır’ oyu kullandı”

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan CHP İlçe Başkanı Mehmet Emin Ekinci, hayatını kaybeden köylüleri tanıdığını belirtti ve şunları aktardı:

“Sabah saatlerinde köyde gerginlik yaşandığı haberi üzerine jandarmayı aradım. 1115 numaralı sandıkta kavga olduğu söylendi. Köyün muhtarı Hıdır, amcasının oğlu Abdulrezak’ı ve oğlu Şehmus’u vurdu. Kavganın ‘Evet’ – ‘Hayır’ oyları yüzünden çıktığını öğrendik. Hıdır, AKP’liydi. Öldürülenler ise ‘Hayır’ oyu kullananlar. Hepsi akraba. Olayda yaralanan İdris’in de az önce hayatını kaybettiğini öğrendik. Olay kısaca ‘Evet’ – ‘Hayır’ kavgası maalesef”

Bakan Soylu açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayla ilgili “Şu ana kadar bir iki yerde, özellikle Güneydoğu’da iki yaralamalı, bir de iki vefat içeren iki önemli silahlı olay söz konusu oldu. Onlar da bu seçim tartışmalarından kaynaklandı. Birisi, toplu bir şekilde oy kullanmak isteyenlere müdahale etti oradaki vatandaş, o arada bir çatışma çıktı. Diğerinde de yine buna benzer bir olay söz konusu oldu. Onun dışında birtakım asayiş olayları var” dedi.