07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hayır Çıkarsa Çift Bayrak mı olacak?”
“Hayır Çıkarsa Çift Bayrak mı olacak?”

“Hayır Çıkarsa Çift Bayrak mı olacak?”

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP ve Erdoğan’ın ‘Tek bayrak için evet’ sloganına “Yani ‘hayır’ çıkarsa çift bayrak mı olacak? Siz bizi kendinizle mi karıştırdınız. Ankara’nın göbeğine Barzani’nin bayrağını siz dikmediniz mi?” dedi.cevabını verdi.

İşte CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin  Bolu’da İzzet Baysal Caddesi’nde yaptığı konuşmadan başlıklar;

“Siz bizi kendinizle mi karıştırdınız”

 

“Bazı pankartlar gördüm gelirken. ‘Allah için evet’ demiş. Ne kadar ayıp. ‘Tek bayrak için evet’ demiş. Yani ‘hayır’ çıkarsa çift bayrak mı olacak? Siz bizi kendinizle mi karıştırdınız. Ankara’nın göbeğine Barzani’nin bayrağını siz dikmediniz mi? Ne konuşuyorsunuz. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 80 miting yaptık, çeşitli afişler gördük. 50’ye yakın il gezdik. Bazı şeyler gördüm. ‘Göklerden gelen karar vardır’ diyor. Allah’ın gökte olduğunu zannediyor. Allah göktedir, yerdedir, oradadır, buradadır, kalbimizdedir. Zamandan ve mekandan münezzehtir Allah. Bunu bile bilmeyen cahiller bunlar. Sanki göklerden ‘evet’ kararı varmış. Göklerden ‘evet’ ya da ‘hayır’ kararı gelmez. Ama göklerden ‘çalmayacaksın’ kararı gelir.”

“FETÖ’ye yıllarca hizmet ettiler. Şimdi gazilik madalyası istiyor”

“FETÖ ile mücadele etmiş. 17 üniversite kurdular, 17’si de bunların döneminde kuruldu. FETÖ’cü generalleri bunlar yükseltti. FETÖ’cü hakim ve savcıları bunlar göreve getirdi. ‘Ne istediler de vermedik’ dedi. ‘Rabbim beni affetsin’ dedi. ‘Milletim beni affetsin’ dedi. Millet onu affetmedi, anketlerde görüyorlar. Onun için din iman edebiyatı yapıyorlar. 15 Temmuz’da sonra ‘Kandırıldım, aldatıldım’ dedi. 2 gün önce ne dedi? ‘Ne aldanan, ne aldatan oldum’ dedi. Kandırılmakla aldatılmayı farklı sözcükler gibi anlatıyor. FETÖ’ye yıllarca hizmet ettiler. Şimdi gazilik madalyası istiyor. Valla bir şartla. Önce FETÖ’ye hizmetlerinden dolayı yakasına bir madalya taksınlar, gaziliği sonra konuşuruz.”