07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hava Atmak İçin Küfrettti, Sonra da …
Hava Atmak İçin Küfrettti, Sonra da …

Hava Atmak İçin Küfrettti, Sonra da …

Yandaş müteahhit Ali Ağaoğlu, İngiliz televizyonu BBC için hazırlanan belgeselde evine talip olan Kuveyt prensesine “s… git” diyerek reddettiğini söylemişti. Belgeseli “Türkiye-Kuveyt ilişkilerini bozma girişimi” olarak nitelendiren Ağaoğlu, görüntülerin montaj olduğunu belirtip, “Kuveytli dostlarımızla kalıcı ve derin ilişkilerimiz var, ortaya çıkan nahoş durumdan dolayı özür diledim” dedi.

BBC’de yayınlanan Türkiye belgeseliyle ilgili yazılı açıklama yapan Ağaoğlu, belgeselin “Türkiye-Kuveyt ilişkilerini bozma girişimi” olduğunu iddia etti.
İngiliz televizyonunun bir yıl önce kendisinden randevu istediğini savunan Ağaoğlu, o görüntülerle ilgili şunları söyledi:

“Türkiye belgeseli hazırladıklarını söylediler. Türkiye’nin büyümesinde ve kalkınmasında lokomotif sektörün gayrimenkul sektörü olduğunu belirterek, Batılı ülkelerin Türkiye’nin dinamizmini ilgiyle izlediklerini dile getirdiler. Sektörün sembol ismi olarak benim bir tam günümü kayıt altına alarak röportaj yapacaklarını ve Türkiye ekonomisindeki dinamizmi bu şekilde yansıtacaklarını belirttiler. ”

“Görüntüler montaj, Kuveytlilerden özür diledim”

“Ağustos ayında randevulaştık. Evimde başlayan çekimler Boğaz turuyla devam etti ve Maslak 1453 projemizde tamamlandı. Çekim ve röportajlar için benimle bir tam gün geçirdiler. 2 saatlik belgesel yayınlandığında bu çekimlere 5 dakika yer verildiğini gördüm. Üstelik belgeselin 1 dakikalık tanıtım fragmanında, evimi yabancılara pazarlamak isteyen bir aracı için sarf ettiğim sözler, Kuveytli dostlarımız için söylenmiş gibi yansıtıldı. Kuveytli dostlarımızla kalıcı ve derin ilişkilerimiz var. Her şeye rağmen kendilerini bilgilendirdim ve ortaya çıkan nahoş durumdan dolayı özür diledim.”

Kuveyt Prensesine “s… git dedim” demişti

Ali Ağaoğlu’nun villasının havuzunda güneşlenirken görüldüğü röportajda daha önce misafir ettiği Kuveyt prensesi ile arasında geçen konuşmayı anlatmıştı. Ağaoğlu, evine talip olan Kuveyt prensesine “s… git” diyerek reddettiğini söylemişti.

“Onlar benim malım”

Belgeselde yatak odasındaki kadın çanta ve ayakkabılarını “Kızlar dağıtıyor” diyerek gösteren Ağaoğlu, Reeve’in “Bunlar sizin değil mi” sorusuna, “Yok ama onları kullananlar benim malım” demişti.

Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, kadınlar adına Ağaoğlu’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ağaoğlu’na tepki gösteren Biçer, “Bir kadın milletvekili olarak bu görgüsüzlüğe sessiz kalınmasına da şaşırıyorum. Ağaoğlu kendisini ne zannediyor ki kadınlar için ‘mal’ ifadesini kullanabiliyor. Ağaoğlu’nun Türkiye’yi temsilinden utanç duyuyorum. Ahlaktan amade müteahhit manzarasını seyrediyoruz. İnsanlıktan çalmanın anlamı yok. İnsanlığın, ahlakın parayla pulla satın alınabilecek bir şeyin olmadığının açık örneğini görüyoruz” ifadelerini kullanmıştı.