07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hani Lozan Zafer Diye Yutturulmaya Çalışılıyordu?
Hani Lozan Zafer Diye Yutturulmaya Çalışılıyordu?

Hani Lozan Zafer Diye Yutturulmaya Çalışılıyordu?

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Lozan Anlaşması’nın 94. yılında yayınladığı mesajda ” Türk Milleti Lozan Anlaşması ile Sevr’i yırtıp atmış bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini dünyaya kabul ettirmiştir” dedi. Geçtiğimiz yıl Lozan’ın yıldönümünde “Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir” ifadelerini kullanmış, ancak 2 ay sonra Saray’daki muhtarlar toplantısında ise ‘Lozan’ı kimse bize zafer diye yutturamaz’ ifadeleini kullanmıştı.

Hani Lozan Zafer Diye Yutturulmaya Çalışılıyordu?

AKp Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 94. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Bugün, Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 94. yıldönümünü kutluyoruz. Aziz milletimizin her türlü yokluğa, yoksulluğa ve imkânsızlıklara rağmen yazdığı istiklal destanı, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanında tescil edilmiştir. Türk Milleti, Lozan Anlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr’i yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de varlığına kasteden çeşitli saldırılara karşı bir beka mücadelesi yürütmektedir” dedi.

 

“Muhtarlara “Lozan’ı bize zafer diye yutturmaya çalışıyorlar” demişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl Eylül ayında Saray’da yaptığı Muhtarlar toplantısında daha önce yıldönümü mesajlarında zafer olarak nitelendirdiği Lozan Barış Antlaşması ile ilgili olarak “Birileri de Lozan’ı ‘zafer’ diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Zafer bu mu? Oralar bizimdi. O masaya oturanlar, o anlaşmanın hakkını vermediler. Veremedikleri için şimdi onun sıkıntısını biz yaşıyoruz” dedi. Erdoğan, OHAL sürecinin uzatılması ile ilgili olarak da “Mesele öylesine derin ve öylesine girift ki 3 aylık sürenin yeterli olmayacağı görülüyor. Belki 12 ay da yetmeyecek” demişti.

Erdoğan bu kez yine resmi açıklamada Lozan Barış Anlaşması için “”Bugün, Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 94. yıldönümünü kutluyoruz. Aziz milletimizin her türlü yokluğa, yoksulluğa ve imkânsızlıklara rağmen yazdığı istiklal destanı, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanında tescil edilmiştir. Türk Milleti, Lozan Anlaşması ile bu topraklardaki bin yıllık varlığını hedef alan Sevr’i yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.” ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın Lozan anlaşması için “bize zafer diye yutturmaya çalışıyorlar” dediği o konuşma;