07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hani Batı Bizi Kıskanıyordu!
Hani Batı Bizi Kıskanıyordu!

Hani Batı Bizi Kıskanıyordu!

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Batı bizi barajlardan, köprülerden, metrolardan ötürü kıskanıyor” şeklindeki sözlerini, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı rakamlar yalanladı.

Hani Batı Bizi Kıskanıyordu!

Yıldırım, Eskişehir’de sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Yaptığı konuşmada AKP iktidarı döneminde Türkiye’ye yapılan doğrudan sermaye yatırımı miktarının 10 kattan fazla, Türkiye’ye sermaye yatırımı yapan şirket sayısının ise 11 kattan fazla arttığını açıkladı.

 

AKP DÖNEMİNDE YABANCI SERMAYE PATLAMASI

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında Artvin’de yaptığı konuşmada söylediği “Batı bizi niye kıskanıyor? İşte bu barajlardan ötürü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ötürü, boğazın altından geçen Marmaray tünelinden, metrosundan ötürü kıskanıyor” sözlerini aksine, Binali Yıldırım AKP döneminde Türkiye’ye yabancı yatırımcı patlaması yaşandığını rakamlarla açıkladı.

Yıldırım konuşmasında, “Son 15 yılda, 2003’ten 2017’ye kadar Türkiye’ye doğrudan küresel yatırım miktarı 186 milyar dolar. Bir önceki 15 yıl ise sadece 14 milyar dolar. AKP iktidara geldiğinde Türkiye’de küresel sermayeli şirket sayısı 5 bin 221’di. Bugün ne kadar; 55 binin üzerinde. Bu ne demektir. İş demek, istihdam demek, katma değer demek, refah demek” dedi.

‘BİZİ KISKANIYOR’ DENEN BATI ÜLKELERİ YABANCI YATIRIMDA İLK 10 SIRADA

Erdoğan ve AKP’li pek çok ismin sık sık tekrarladığı ‘Batı bizi kısnkanıyor’ şeklindeki söyleme rağmen, Başbakan Binali Yıldırım’ın istihdam, katma değer ve refah yarattığını belirttiği yabancı yatırımlar konusunda ilk 10 sırada batılı ülkeler yer alıyor.