07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Hala Ağızlarının Kenarından Maklube Damlıyor”

“Hala Ağızlarının Kenarından Maklube Damlıyor”

Gazeteport Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Hoş, Can Ataklı’nın hazırlayıp sunduğu Yazı İşleri programına katıldı. Mustafa Hoş, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın hastalığı gerekçesiyle tahliye edilmesine ilişkin olarak, “İçeride başka epilepsi hastası tutuklular var ve tahliye edilmiyorlar, ilaçları verilmiyor. Hastanede tedavileri reddediliyor” dedi. Hoş, “AKP’lilerin büyük çoğunluğunun ağızlarının kenarından hala maklube damlarken ikna olmamızı istiyorlar” ifadesini kullandı.

Gazeteci Mustafa Hoş’un açıklamaları şöyle:

“Bu kadar ağır tahakkümün olduğu bir referandum 12 Eylül’le kıyaslanabilir”

“Gergin bir referandum yaşandı. Bu referandumun ülke tarihinde eşi benzeri azdır. Bu kadar ağır tahakkümün olduğu bir referandum 12 Eylül’le kıyaslanabilir. Anayasaya aykırı olan her şey vardı. Tek taraflı, devletin bütün olanaklarıyla bir kampanya yapıldı. Türkiye’de vatandaşın sadece oyunu kullanması yetmiyor. Vatandaş, oyuna sahip çıkmak ve oyunun meşruluğunu ispatlamak zorunda. Bu zaten çok saçma. Referandum sonucuna baktığımızda sonuç YSK eliyle değiştirildi.”

“İptal oyu kullanan YSK üyesinin hukuk manifestosu gibi bir gerekçesi var”

“Referandumun iptali yönünde oy kullanan tek YSK üyesi Cengiz Topaktaş’ın referandumun neden iptal edilmesi gerektiğine dair hukuk manifestosu gibi bir gerekçesi var. Ortada bu durum varken CHP bunu legalize etmemeliydi. Sokağa çağırmak da hak arama alanıdır. 1989 seçimlerinde Tayyip Erdoğan seçim kurulunu basıp hakimi tartaklamıştır. Hapse atıldı. Böyle bir hak alma iradesi göstermiş birisi var. Süreç devam ediyor. AİHM var. Referandumun iptaline ilişkin YSK, AYM, AİHM başvurular, bu kanunsuzluğa imza atan herkesin kayda düşmesi demektir. Bu da önemlidir.”

“Muhafazakarlar bile kendilerini laiklikte garanti altında olduklarını gördü”

“İnsanlar müthiş bir irade gösterdi bu referandumda. Çok geniş katmanlı doğal bir birliktelik oldu. İlk defa Türkiye’de ortak bir zemin yakalandı. Bu, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti. Birbiriyle laiklik cumhuriyet etrafında bir araya geldi insanlar. Muhafazakarlar bile kendilerini laiklikte garanti altında gördüklerini gösterdi. Üsküdar’ın, Eyüp’ün kaybedilmesi hafife alınacak bir şey değildir. İstanbul’un kaybedilmesi hele, Tayyip Erdoğan’ı kömür sobalı bir evden saraya taşıyan kenttir. İstanbul’un kaybedilmesinin bile tartışılmamasının temel nedeni CHP’nin durumudur. Halkın gördüğü ve CHP’nin gördüğü arasında bir fark var. CHP’nin bunu anlaması lazım. CHP ile ilgili insanların gönül kırıklığı var. CHP, sandıklara tıpış tıpış gidin partisi değildir.”

“Bu bireysel değil anlayışın dışa vurumudur”

“Sandık görevlilerine saldırıldı, hayır diyenlerin karısı, kızı hak diyenlere karşı şiddet göstermeyen insanlar YSK’ye ne yapar? Karısı, kızı helaldir diyen bir kişi değildir bir anlayışın dışa vurumudur. Buna bir şey yapmamış insanlar o gece mi yapacaktı?”

“Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ sözünde iyi niyeti aşan bir şey var”

“Adil Öksüz ile ilgili sorular bilgiye dayanıyor. O soruyu değil, bilgiyi paylaş. Hayır diyenlerin kontrollü darbe konusunda kaçı ikna olmuştur? Kılıçdaroğlu iyi niyetle bir şey anlatabilir ama iyi niyeti aşan bir şey var. Bütün sonuçlara baktığınızda isyan etmeniz gerekir. Sine-i millet olabilir diyorlar, 2 saat sonra ‘öyle bir şey yok’ deniyor. Bunun daha fazlası AKP içinde var. Abdullah Gül normalde konuşmaz ama çıkıp konuşacak bugün.”

“Ömer Faruk Kavurmacı dışarıda, Ahmet Şık içeride”

“Tankın önüne yatarak darbeyi önlediğini düşünen adam bu tahliyeye baksın yine o tankın önüne yatar mı? İçeride başka epilepsi hastası tutuklu var ve tahliye edilmiyorlar, ilaçları verilmiyor, hastanede tedavileri reddediliyor. Bu haksızlık. Bu kişinin tahliyesinde başka durum var? Özel hastaneye ne zaman götürüldü? Özel hastanede rapor alacak kadar seçilmiş bir kişi. TUSKON, AKP’nin TÜSİAD’ın yerine taşınan kurumdur. Kavurmacı TUSKON’un aktif ismidir. Bu kadar parası olan birini dışarıya bıraktığında o kişinin parayla bağını kurarsın. Ömer Faruk Kavurmacı dışarıda, Ahmet Şık içeride. İyi ki içeride televizyon izleyemiyorlar zor dayanırlar.”

“Ağızlarının kenarından  maklube damlıyor”

“AKP’lilerin büyük çoğunluğunun ağızlarının kenarından hala maklube damlarken ikna olmamızı istiyorlar. Topbaş’ın aday olmayacağını söylemesi de bir pazarlıktır. Yandaşların birbirleri arasındaki kavgaya baktığında her şey görünür durumda. Hepsini doğru kabul ediyorum. Çünkü birbirlerini biliyorlar.Erdoğan önce Pelikancılara destek açıklaması yaptı. Bugün başka bir açıklama daha yaptı. İslamcısı da, Pelikancısı da, reisçisi de, Gülcü de paylaşıyor. Bunların hiçbiri gazeteci değil. Bu paramiliterler davranışların hukuksal sonucu olması gerekir. Kokain, kadına taciz, gazeteciliği kullanarak şantajla para almak suçtur.”

“Böyle tezatlık olur mu?”

“Topbaş ile ilgili Hainler Mezarlığından damadın tahliyesine kadar gelen süreçte bir sürü şey yaşandı. Başına bir şey gelse damadını Hainler Mezarlığına mı gömecekti? AKP’nin taktiği vardır. Bir şeyi ortaya atar ve sonra uygulamaya başlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için bir plan var. Damat Kavurmacı’yı dışarı çıkardığında Ömer Halisdemir’in hala fotoğraflarını kullanıyorsunuz. Böyle tezatlık olur mu?”