07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Şimdi Yargı Kapısını Yüzümüze Kapattılar”
“Şimdi Yargı Kapısını Yüzümüze Kapattılar”

“Şimdi Yargı Kapısını Yüzümüze Kapattılar”

Tartışma yaratan KHK’ya 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin tepki gösterdi: Hakkınızı yargıda arayacaksınız dediler yargı kapısını da yüzümüze kapattılar.

“Şimdi Yargı Kapısını Yüzümüze Kapattılar”

“AKP’li milislere koruma kalkanı” olduğı gerekçesiyle tepkilere neden olan KHK’ya 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin tepki gösterdi.

AKP hükümetinin önceki gün yayımladığı 696 sayılı KHK’da “15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler kapsamına sokulacak girişimlerin bastırılması kapsamında hareket edecek sivillerin cezai sorumluluğu olmayacağı” hükmü yer almıştı.

“Hakkınızı Arayacaksınız’ Dediler, Şimdi Yargı Kapısını Yüzümüze Kapattılar”

KHK’da tartışma yaratan bu maddeye 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin tepki gösterdi. Mehtap Tekin, Twitter’da “Hakkınızı yargıda arayacaksınız dediler yargı kapısını da yüzümüze kapattılar son umudumuzu elimizden aldılar ama ben şehit olursam dik dur diyen kardeşim için yılmayacağım! Yetkililere sesleniyorum haini askeri öğrenci ve erlerde aramayın bize yargı yolu açın katilleri yargılayın” mesajıyla bir video paylaştı. KHK ile yargı yolunun kapandığını belirten Mehtap Tekin, kendilerinin sık sık hedef alındığını ifade edip kardeşinin “katledildiğini” bir kez daha söyledi.