07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hakkari’de Hain Pusu: 4 Şehit, 4 Yaralı
Hakkari’de Hain Pusu: 4 Şehit, 4 Yaralı

Hakkari’de Hain Pusu: 4 Şehit, 4 Yaralı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Esendere Beldesi’nde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti, patlamada 4 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hakkari’de Hain Pusu: 4 Şehit, 4 Yaralı

Olay, sabah saatlerinde İran sınırındaki Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi’nde bulunan Susuzkeklik Karakolu ile Aslankaraş Üs bölgesi arasında meydana geldi. Karakoldan üs bölgesine giden askeri aracın geçişi sırasında, PKK’lılar tarafından daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı inflak etti. Meydana gelen patlamada 4 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

Yaralı askerler Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Valilikten açıklama

Hakkari Valiliği, Yüksekova’da askeri araca yönelik yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“04.10.2017 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi Güvenli Mevkii’nde askeri aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola tuzaklanmış EYP’nin (el yapımı patlayıcı) infilak etmesi sonucu 4 askeri personel şehit olmuş, 4 askeri personel ise yaralanmıştır. Yaralı personellerin tedavileri sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.”

 

Karaman’a ikinci şehit

Çavuş Ömer Doğan olduğu öğrenildi. 45 yaşındaki şehit Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın Fadime Doğan ile evli olduğu, 17 yaşında Hatice ve 12 yaşında Ayşe Nisa isimli kızları olduğu öğrenildi. Şehit Doğan’ın babasının hayatta olmadığı, annesinin ise Ankara’da ikamet eden eşiyle birlikte yaşadığı öğrenildi.

Dün de Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde silahlı saldırı sonucu Karamanlı 21 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca şehit düşmüştü. Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Kızılca, dün akşam uçakla Konya’ya, oradan da Karaman’a getirilmişti. Şehit Kızılca’nın Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi.

Şehidin kızları gözyaşlarına boğuldu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Esendere Beldesi’nde, PKK’lıların daha önceden yola döşediği el yapımı patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen 45 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın Ankara’daki evine ateş düştü.

Karaman nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Piyade Uzman Çavuş Doğan’ın şehit olduğu haberi, Ankara’nın Keçiören İlçesi’ne bağlı Kanuni Mahallesi’ndeki evine ulaştı. Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililerden acı haberi alan eşi 40 yaşındaki Fadime Doğan’la kızları 17 yaşındaki Hatice Kübra ve 12 yaşındaki Ayşe Nisa gözyaşlarına boğuldu. Şehit Doğan’ın evinin bulunduğu Egem Apartmanı ve sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit evi, acı haberi duyan yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut da şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Çankırı’ya da şehit ateşi düştü

Şehit olan 4 askerden 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Çavuş Gökhan Topal ve 22 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Olcay Çelik’in memleketi Çankırı’daki evlerine ateş düştü.

Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal’ın şehit olduğu haberi, Çankırı Orta İlçesi Özlü köyünde yaşayan ailesine sabah saatlerinde askerler tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan baba Akif Topal ile anne Fatma Topal gözyaşlarına boğuldu. Şehit Gökhan Topal’ın Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde yaşan 4 kardeşi de acı haberi aldıktan sonra Çankırı’nın Orta İlçesi Özlü Köyü’ne geldi. Şehit Topal’ın bekar olduğu belirtildi. Şehit GökhanTopal’ın cenazesinin yarın Çankırı’da törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Aynı patlamada şehit olan askerlerden Piyade Sözleşmeli Er Olcay Çelik’in ise Çankırı Aksu Mahallesi’nde yaşayan ailesi yasa boğuldu. Baba Muammer Çelik ile anne Hacer Çelik’i yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit Çelik’in anne ve babası acı haberi aldıktan sonra, Ankara’nın Çubuk İlçesi’nde bulunan evlerine götürüldü. Şehit Çelik’in cenazenin de yarın Çubuk’ta toprağa verilmesi bekleniyor.