07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Gözaltıdaki IŞİD’li Polisi Bıçakladı
Gözaltıdaki IŞİD’li Polisi Bıçakladı

Gözaltıdaki IŞİD’li Polisi Bıçakladı

İstanbul’da “canlı bomba” olduğu şüphesi ile gözaltına alınan IŞİD’li zanlı Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildikten sonra yanındaki bıçakla bir polise saldırdı. Polis Sinan Acar şehit oldu, IŞİD’li zanlı ise öldürüldü.

Gözaltıdaki IŞİD’li Polisi Bıçakladı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinde meydana geldi. Terör örgütü IŞİD üyesi bir şüpheli gözaltına alınıp sorgulama için emniyete getirildi. Şüpheli emniyetin yerleşke avlusunda üzerinde sakladığı bıçakla polis memuru Sinan Acar’a saldırdı. Saldırgan başka bir polis memuru tarafından vurularak öldürülürken, boğazından bıçaklanarak ağır yaralanan polis memuru Sinan Acar Bezmiâlem Hastanesi’nde kaldırıldı. Acar, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Üst araması yapılmadı

Gülsüm Elvan’ın kırık koluna ters kelepçe takan polis, gözaltına aldığı IŞİD şüphelisinin üstünü bile aramadı. Sağlık kontrolüne götürülen teröristin detaylı üst araması yapılmadığı ve üzerinde bıçak bulunduğu belirlendi.

Şehit polisin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na getirildi

IŞİD’li teröristin bıçaklı saldırısı sonrası kaldırıldığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde şehit olan polis memuru Sinan Acar’ın cenazesi saat 03.30 sıralarında cenaze aracıyla Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na getirildi.